Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami fotorecept
Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá. Recept je z BBC Food.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (hovädzie) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
2-3 cm čerstvý |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenké pásiky.
-
2
Nachystáme si ostatné suroviny, všetko nakrájame na tzv. Stir-fry veľkosti... : papriky nakrájame na pásiky, cibuľu na väčšie kúsky, cesnak a zázvor na tenké pásiky. Z citrónovej trávy si vyberieme jemné vnútro a tiež nakrájame.
-
3
Na sezamovom oleji a cesnaku sprudka opečieme mäso z oboch strán. Asi tak 2-3 minúty. Pridáme citrónovú trávu a zázvor a odložíme bokom, na vedľajší tanier.
-
4
Papriky a cibuľu tiež rýchlo opečieme, len aby trošku zmäkli. Tiež stačí tak 2-3 minúty.
-
5
Mäso vrátime do panvice k paprikám a cibuli. Dobre pokvápeme limetkovou šťavou a posypeme koriandrovou vňaťou.
-
6
Ozdobíme nasekanou chili papričkou. Podávame s basmati ryžou.
Ja si pamätám, že raz sme si na dovolenke pri mori zo srandy pražili na kapote auta vajíčko... tak bolo horko.
Pekné popoludnie.