Oprážané teľacie mäso
Oprážané teľacie mäso

Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 15. júna 2019
Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept)
Foto: kucharka

Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá. Recept je z BBC Food.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (hovädzie)
1 ks
1 ks
1-2 PL
1 strúčik
1 ks
2-3 cm čerstvý
1 ks
0,5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké pásiky.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si ostatné suroviny, všetko nakrájame na tzv. Stir-fry veľkosti... : papriky nakrájame na pásiky, cibuľu na väčšie kúsky, cesnak a zázvor na tenké pásiky. Z citrónovej trávy si vyberieme jemné vnútro a tiež nakrájame.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na sezamovom oleji a cesnaku sprudka opečieme mäso z oboch strán. Asi tak 2-3 minúty. Pridáme citrónovú trávu a zázvor a odložíme bokom, na vedľajší tanier.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Papriky a cibuľu tiež rýchlo opečieme, len aby trošku zmäkli. Tiež stačí tak 2-3 minúty.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso vrátime do panvice k paprikám a cibuli. Dobre pokvápeme limetkovou šťavou a posypeme koriandrovou vňaťou.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme nasekanou chili papričkou. Podávame s basmati ryžou.

    Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: