Kuracie karí

Thajské kuracie karí

Autor receptu: ferno

Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú kuchyňu slušne zmáknutú, tak som si spravil „rozbor“ a chutí naozaj ako z ázijského rýchleho občerstvenia.

Postup

  1. Do rozpáleného woku dáme olej, po chvíľke na plátky nakrájané kuracie prsia. Opečieme.
  2. Pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, bambusové výhonky, na tenké plátky nakrájaný zázvor a chvíľu opečieme. Mrkva a cibuľa by na konci varenia nemala byt úplne mäkká.
  3. Pridáme kokosové mlieko, karí korenie, sójovú alebo rybaciu omáčku a zelené fazuľky. Privedieme k varu a dochutíme (karí korenie, sójová omáčka).
  4. Podával som s ryžou basmati.