Quinoový šalát

Teplý šalát z brokolice a z quinoy

Autor receptu: redakcia

Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje.* Mali by sme ju mať na jedálnom lístku pravidelne, keďže je veľmi všestranná.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme v horúcej vode. Mrkvu nakrájame a krátko povaríme, aby zostala chrumkavá, rovnako hrášok uvaríme. Quinou pripravíme podľa návodu, je dobré ju pred uvarením aj trochu opiecť. Cibuľu nakrájame.
  2. Do misy dáme všetky suroviny a premiešame.
  3. V osobitnej miske pripravíme dresing, namiesto citrónovej šťavy môžeme použiť aj vínny ocot. Premiešame so šalátom. Šalát podávame vlažný. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.