Quinoový šalát
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Autor receptu: redakcia
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje.* Mali by sme ju mať na jedálnom lístku pravidelne, keďže je veľmi všestranná.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme v horúcej vode. Mrkvu nakrájame a krátko povaríme, aby zostala chrumkavá, rovnako hrášok uvaríme. Quinou pripravíme podľa návodu, je dobré ju pred uvarením aj trochu opiecť. Cibuľu nakrájame.
- Do misy dáme všetky suroviny a premiešame.
- V osobitnej miske pripravíme dresing, namiesto citrónovej šťavy môžeme použiť aj vínny ocot. Premiešame so šalátom. Šalát podávame vlažný. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.