Teľacie plátky s tuniakom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, dochutíme soľou a korením, poprípade na zriedenie použijeme trošku vývaru. Kto má rád, môže použiť aj trošku bieleho vína.
  2. Teľacie stehno odblaníme, zaviažeme do tvaru rolády, aby držala tvar, a uvaríme vo vývare, ktorý sme pripravili z koreňovej zeleniny, cibule a bieleho vína. Varíme pomalým varom asi 15 – 20 minút. Po uvarení nakrájame mäso na tenké plátky a servírujeme.
  3. Papriky opečieme na ohni a odstránime šupku. Nakrájame na trojuholníky a zľahka orestujeme na masle. Potom servírujeme. Čerstvého tuniaka opekáme zo všetkých strán asi 15 sekúnd. Nakrájame na tenké plátky a podávame.