Teľacie mäso
Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli
a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme
ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
- Teľacie
závitky: Rezne vyklepeme, osolíme a okoreníme, každý
potrieme horčicou, na mäso uložíme plátky slaniny, kyslú
uhorku a 1 celé uvarené vajíčko. Rezne zvinieme a spojíme
špáradlom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozohriatej
bravčovej masti. Po opečení mäso vyberieme a na masti
speníme nakrájanú cibuľu, pridáme horčicu, krátko opražíme
a zalejeme vývarom.
- Mäso vložíme späť do
vývaru, prikryjeme a dusíme asi
45 minút. Hotové mäso vyberieme
na tanier a dokončíme
omáčku. Do omáčky pridáme
smotanu a necháme prevárať asi 10 minút, omáčku precedíme
a vložíme do nej nakrájané kapary, zjemníme maslom
a dochutíme soľou a korením.
- Zeleninu očistíme, brokolicu
rozdelíme na malé ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na
tenké pásiky, krátko ju blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme
a dáme krátko opražiť na masle.
- Vychladené cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame na
7 mm hrubé dlhé pásiky, ktoré pomúčime a zľahka zvinieme,
cestoviny dáme hneď variť do väčšieho množstva osolenej
vody na 4 – 5 minút, scedíme ich, ale nepreplachujeme.
Na stred veľkého taniera navinieme cestoviny, okolo cestovín
pridáme omáčku, naaranžujeme zeleninu, navrch položíme
rozkrojené porcie mäsa.
|