Teľacie mäso

Teľací závitok na rezancoch a zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Teľacie závitky: Rezne vyklepeme, osolíme a okoreníme, každý potrieme horčicou, na mäso uložíme plátky slaniny, kyslú uhorku a 1 celé uvarené vajíčko. Rezne zvinieme a spojíme špáradlom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Po opečení mäso vyberieme a na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme horčicu, krátko opražíme a zalejeme vývarom.
  3. Mäso vložíme späť do vývaru, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a dokončíme omáčku. Do omáčky pridáme smotanu a necháme prevárať asi 10 minút, omáčku precedíme a vložíme do nej nakrájané kapary, zjemníme maslom a dochutíme soľou a korením.
  4. Zeleninu očistíme, brokolicu rozdelíme na malé ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na tenké pásiky, krátko ju blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a dáme krátko opražiť na masle.
  5. Vychladené cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame na 7 mm hrubé dlhé pásiky, ktoré pomúčime a zľahka zvinieme, cestoviny dáme hneď variť do väčšieho množstva osolenej vody na 4 – 5 minút, scedíme ich, ale nepreplachujeme. Na stred veľkého taniera navinieme cestoviny, okolo cestovín pridáme omáčku, naaranžujeme zeleninu, navrch položíme rozkrojené porcie mäsa.