Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Citrónová strúhanka: | |
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Mrkvové pyré: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pučené zemiaky: | |
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Fazuľky: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 8 plátkov | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).
- 2
 Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.
- 3
 Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.
- 4
 Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- 5
 Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.
- 6
 Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.
Tiež teľací steak:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu