Teľací steak
Teľací steak

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

George Kostka
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
Citrónová strúhanka:
80 g
25 g
10 g
Mrkvové pyré:
200 g
25 g
100 ml
Pučené zemiaky:
600 g
1 ks
25 g
Fazuľky:
200 g
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).

  2. 2

    Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.

  3. 3

    Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.

  4. 4

    Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  5. 5

    Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.

  6. 6

    Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia