Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto s bryndzou a granátovým jablkom

Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 14. januára 2020
Tekvicové rizoto s bryndzou a granátovým jablkom
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme od šupy aj semienok, pokrájame na kocky a vysypeme na plech. Spolu s nasekaným cesnakom a bylinkami pokvapkanými olejom pečieme 20–30 minút pri 180 °C. Upečenú a mierne vychladnutú tekvicu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme cesnak, ryžu, zalejeme vínom a vodou. Uvaríme domäkka.

  3. 3

    Do uvarenej ryže vmiešame tekvicové pyré. Rizoto dochutíme maslom a strúhaným parmezánom. Na tanieri dozdobíme kúskami bryndze a zrniečkami granátového jablka.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes som robila - použila som maslovú tekvicu a trocha iný spôsob prípravy tekvice (uvarená do mäkka, rozmixovaná so zeleninovým vývarom a takto prilievaná k ryži) - bolo výborné, tá bryndza dodá jemne svoju typickú chuť a jadierka granátového jablka risotto príjemne osviežili.


1x hanis
veľmi pekný recept - tekvicové robievam, je výborné - novinkou je pre mňa bryndza, niekedy vyskúšam