Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom

patrick - fotkapatrick, 2. novembra 2012
Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom

Inšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý krát vyskúšal sa stal mojim obľúbeným nakoľko cestoviny milujem.

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
3 plátky
80 g
1 menší
60 g
100 ml
1 strúčik
 kúsok
15 g
1 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú Al Dente tak si odložíme trochu vody v ktorej sa varili, možno ju ešte budeme potrebovať a scedíme ich. Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájaný cesnak spolu s pokrájanou parmskou šunkou do chrumkava.

  2. 2

    Keď je šunka chrumkavá pridáme do panvice kúsok masla spolu s nakrájanými šampiňónmi, paštrnákom a tymiánom a opekáme zhruba 3 minúty kým šampiňóny nemajú zlatú farbu a paštrnák je trochu zmäknutý.

  3. 3

    Podlejeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme špenát a necháme panvicu na ohni ešte 30 sekúnd a potom odstavíme.

  4. 4

    Nakoniec do panvice pridáme cestoviny, ak je treba tak prilejeme trochu vody v ktorej sa varili a dobre premiešame.

  5. 5

    Podávame s vrstvou nastrúhaného parmezánu na vrchu.

Diskusia k receptu

afataga
vyborny recept, ja by si nedala ten pstrnak, lebo ho nemusim :-)
patrick
Každému podľa chuti :-) ale tiež ich častejšie robievam bez paštrnáku
afataga
este ak ti mozem poradit - cestoviny nevar vopred, ja to robim tak, ze dam vyrit vodu a kym sa zacne varit nachystam si vsetko na omacku a zacnem ju robit, ked dam cestoviny do vody, ak treba omacku podlievam vodou z variacich sa cestovin a ked su hotove, supnem ich do omacky, vzdy mi to akurat vyjde :-) ale klobuk dolu, lebo ja som v tvojom veku vedela uvarit akurat prazenicu a spagety s kecupom :-) mam tu nejake recepty s cestovinami, ak chces, pozri sa
1x martau
patrick
@afataga presne tak to robievam aj ja :-) takto som to tu napísal pre niektorých ktorí možno nie sú tak zbehnutý v kuchyni že im bude viac vyhovovať si cestoviny pripraviť chvíľu vopred aby potom nestresovali :-) a ďakujem za pochvalu varenie ma veľmi baví . A určite v blízkej dobe vyskúšam spraviť pizzu podľa vášho receptu vyzerá úžasne
marcy
skvelé,no teda .....si šikovný :-)
marianna76
mňam, tieto by som si dala, tiež robievam, skúsim aj paštrnák pridať... tak mám chuť, špenát mám v mrazáku... určite skoro spravím...dík

Zaujímavé video z archívu TV Varecha