Syrový dip
Syrový dip

Syrový dip

jewishfood - fotkajewishfood, dnes 16:04

Dlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, Zobraziť celý popisDlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje. Keď už máte klasického hummusu dosť a chcete si pochutnať na niečom novom a inom, skúste tento recept. Hotovo máte za pár minút, stačí mať ponorný mixér.
Zdroj: Jewishfood - blog o židovskej kuchyni

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

5-6 ks na osobu
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Paradajky (množstvo závisí od počtu stravníkov, počítala by som tak 5-6 na jednu osobu) myjeme a rozpolíme, bazalku natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Paradajky umiestnime do hlbokého taniera a polejeme olivovým olejom, hojne posypeme bazalkou a mierne okoreníme. Soľ nemusíme použiť – syr feta bude v tomto pokrme soľ nahrádzať.

  2. 2

    Syr feta nakrájame na malé kúsky a prenesieme do hlbšej nádoby. Pridáme cottage syr a trochu olivového oleja. Rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Vzniknutú hmotu naservírujeme do hlbšieho taniera asi tak ako bežne servírujeme hummus – lyžicou vytvoríme priehlbinu uprostred a do nej naservírujeme rajčinky.

  3. 3

    Celý pokrm môžeme povapkať olivovým olejom. Chutí najlepšie s čerstvým chlebom, prípadne aj len samotný.

Diskusia k receptu

farbuska
Oba syry kupujem pomerne často, ale stáva sa, že sa im blíži doba spotreby a ja uvažujem, co s nimi. Vďaka za inšpiráciu na ďalšie celkom sympatické využitie.
1x zolik
zolik
Výborný nápad. Takéto zužitkovanie sa mi veľmi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia