Pudingový koláč
Pudingový koláč

Kakaový pudingoš

margitka100 - bez fotkymargitka100, 17. októbra 2024

Tento pudingoš je ako vatička, vláčny a plnka vynikajúca. Vždy mizne rýchlosťou blesku.

10
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
350 ml
42 g
4 PL
7 PL
štipka
2 ks
Plnka:
2 bal.
3 PL
1 bal.
2 PL
500 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru, pudingových práškov a kakaa uvaríme puding. Ešte do teplého pridáme maslo a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Urobíme si kvások - 100 ml vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, lyžica polohrubej múky, kocka droždia a necháme ho vzísť cca 10 minút. Do misy dáme zvyšnú múku, cukor, soľ, olej, pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto. Ja ho miešam v robote cca 10 minút. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú vyvaľkáme a potrieme pudingovou plnkou, zvinieme. Potom dve a dve spolu prepletieme. Dáme na plech a necháme podkysnúť cca 10 minút. Potrieme rozšľahaným žĺtkom.

    Kakaový pudingoš - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút. Dobrú chuť.

    Kakaový pudingoš - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia