Kakaový pudingoš
Foto: margitka100
Tento pudingoš je ako vatička, vláčny a plnka vynikajúca. Vždy mizne rýchlosťou blesku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Plnka: Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru, pudingových práškov a kakaa uvaríme puding. Ešte do teplého pridáme maslo a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.
- 2
Urobíme si kvások - 100 ml vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, lyžica polohrubej múky, kocka droždia a necháme ho vzísť cca 10 minút. Do misy dáme zvyšnú múku, cukor, soľ, olej, pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto. Ja ho miešam v robote cca 10 minút. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- 3
Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú vyvaľkáme a potrieme pudingovou plnkou, zvinieme. Potom dve a dve spolu prepletieme. Dáme na plech a necháme podkysnúť cca 10 minút. Potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút. Dobrú chuť.
Tiež pudingový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 🥰, áno presne, robia to žĺtky
Môžte dať vanilkový a pridať kakao😏