Syrový dip

Syrový dip

Autor receptu: jewishfood

Dlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje.* Keď už máte klasického hummusu dosť a chcete si pochutnať na niečom novom a inom, skúste tento recept. Hotovo máte za pár minút, stačí mať ponorný mixér.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Paradajky (množstvo závisí od počtu stravníkov, počítala by som tak 5-6 na jednu osobu) myjeme a rozpolíme, bazalku natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Paradajky umiestnime do hlbokého taniera a polejeme olivovým olejom, hojne posypeme bazalkou a mierne okoreníme. Soľ nemusíme použiť – syr feta bude v tomto pokrme soľ nahrádzať.
  2. Syr feta nakrájame na malé kúsky a prenesieme do hlbšej nádoby. Pridáme cottage syr a trochu olivového oleja. Rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Vzniknutú hmotu naservírujeme do hlbšieho taniera asi tak ako bežne servírujeme hummus – lyžicou vytvoríme priehlbinu uprostred a do nej naservírujeme rajčinky.
  3. Celý pokrm môžeme povapkať olivovým olejom. Chutí najlepšie s čerstvým chlebom, prípadne aj len samotný.