Sypaný tvarohovo-ríbezľový koláč fotorecept
Foto: kimlo
Keďže je sezóna ríbezlí, tak som vyskúšal tento jednoduchý a rýchly koláč, tiež jedna z možností ako zužitkovať úrodu. Recept som našiel na Zobraziť celý popisKeďže je sezóna ríbezlí, tak som vyskúšal tento jednoduchý a rýchly koláč, tiež jedna z možností ako zužitkovať úrodu. Recept som našiel na internete, a keďže mi koláč pochválil aj syn, tak je určite dobrý...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
140 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
3 bal. (1 bal. 250 g) |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, kryštálovým cukrom a kúskami zmäknutého masla. Pracujeme rukami, lepšie sa to v prstoch mrví a o chvíľu nám vznikne mrvenička, podobná tej čo posýpame kysnuté koláče a posúchy... Rozdelíme podľa váhy na polovice, do jednej vmiešame holandské kakao.
-
2
Z tvarohu, štipky soli, vanilínového cukru, Zlatého klasu, práškového cukru a vajca vymiešame plnku.
-
3
Kakaovú zmes vysypeme rovnomerne na vymastený plech (ja som použil 30x40 cm).
-
4
Na to navrstvíme po lyžiciach tvarohovú plnku...
-
5
...ktorú potom opatrne rovnomerne rozotrieme.
-
6
Na plnku pridáme ovocie, môže byť podľa sezóny a chuti, ja som použil červené a čierne ríbezle.
-
7
Na ovocie rovnomerne navrstvíme zvyšok mrveničky, tej bez kakaa.
-
8
Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista pri 180 °C asi 40-45 minút. Že je koláč upečený spoznáme podľa toho, že sa oddeľuje od bokov plechu.
-
9
Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.
Presne tak, ani ja nemám rád presladené koláče, ríbezle sú ideálne, ešte to skúsim s višňami
Veru by si si pochutnala, je naozaj dobrý...
Ďakujem za uznanie, len som to vyskúšal...;-)
Vyskúšaj a nebudeš sklamaná. Hlavne sa treba poponáhlať lebo za chvíľu bude po ribezliach...
To je pudingovy prášok, môžete použiť aj vanilkovy puding.
Použil som plech 30x40cm, je to písané v bode 3. ;-)
Dobre si napiekla, som rád že sa koláč podaril....
S čučoriedkami bude určite fajnový...
Myslím žeby bude dobrý aj s iným ovocím. Určite to vyskúšam... :-)
Nedrží to moc dobre, tak som ho dala do chladničky a na druhý deň po vychladení bol excelentný. Aj to vrchné cesto sa už toľko nesypalo.
Ja dnes s čučoriedkami, vďaka za inšpiráciu :-)