Quinoový šalát
Svieži šalátik z quinoy a čiernej fazule
Autor receptu: siuuu
Ďalší z menej tradičných šalátov - tentoraz z quinoy a čiernej fazule. Samotný ako ľahká večera, ale pokojne aj ako príloha k
mäsku.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinou namočíme na 10 minút do vody, scedíme, uvaríme podľa návodu (v dvojnásobnom množstve vody varíme cca 20 minút) a necháme mierne vychladnúť.
- Pokrájame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín.
- Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutú quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku.