Quinoový šalát

Svieži šalátik z quinoy a čiernej fazule

Autor receptu: siuuu

Ďalší z menej tradičných šalátov - tentoraz z quinoy a čiernej fazule. Samotný ako ľahká večera, ale pokojne aj ako príloha k mäsku.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Quinou namočíme na 10 minút do vody, scedíme, uvaríme podľa návodu (v dvojnásobnom množstve vody varíme cca 20 minút) a necháme mierne vychladnúť.
  2. Pokrájame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín.
  3. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutú quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku.