Mrkvový šalát
Mrkvový šalát

Svieži jogurtovo-mrkvový šalát s kôprom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. mája 2017
Svieži jogurtovo-mrkvový šalát s kôprom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduchý svieži šalát výbornej chuti :-) Inšpiráciu mám z internetu.

Suroviny

3 ks
2 ks
1 zväzok
4 dl hustejší
2 PL hustá
3 PL
2-3 PL (alebo olivový)
cca 100 g (alebo iný kravský syr)
podľa chuti
podľa chuti
na dochutenie
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Mrkvu si nastrúhame na velkých očkách, takisto aj jablká. Cesnak si nastrúhame k mrkve na jemno. Kôpor si pokrájame...

    Svieži jogurtovo-mrkvový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, jablká a kôpor zmiešame. Pridáme 4 dl jogurtu, 3 pl majonézu, 2 pl hustú motanu, sol, mleté čierne korenie a 2 pl oleja. Dobre premiešame a pridáme rozmrvený kravský syr a citrónovú šťavu podľa chuti. Zlahka premiešame a môžme podávať hoci aj ihned, ale je lepšie ked postojí aspoň 1-2 hodinky, aby sa tie chute prepojili :-)

    Svieži jogurtovo-mrkvový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je výborný aj ako príloha, ale aj takto samotný s kúskom chleba, alebo s dobrým pečivom :-) Dobrú chuť...

    Svieži jogurtovo-mrkvový šalát s kôprom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Prudce jedlý salát, samé dobré věci, které mám ráda, hezky vychlazený, s pečivkem, jejda, chutnalo by mi. Díky za receptík a nádherná fota! Jsi šikulka, Cesmínko!
cesminaz
Dakujem milá @Haji :-) Hladala som niečo "nekysnuté" s kôprom :-) kedže mam vela kôpru v zahrade.Tento šalátik je fakt chutný.
siisa
Robila som na večeru a veru chutil. Kôpor nesklamal, dodal šalátu výbornú chuť. Zajtra počítam bude ešte lepší :) Ďakujem za recept, určite ho ešte niekedy pripravím :)


kecupicek
Páči sa mi tvoj recept , neviem čo sa myslí pod pojmom kravský syr. Môže byť kravský syr - tvaroh? Robila som zeleninový šalát, ale dávala som bryndzu. Teším sa, že ho tiež vyskúšam, mám rada kôpor.
cesminaz
@Kecupicek (24.5.2017 11:35)

Prepáč,tentoraz mi to nejako ušlo a fotku syru som zabudla pridať :-) Použivam turecky kravský syr,ktory sa dá rozmrviť/rozdrobiť,ale kludne použi kravskú hrudku.Pridám ti foto :-)


kecupicek
Práve som ho urobila, je skutočne vynikajúci. Má tú výhodu, že tieto suroviny sú bežne doma, použila som tvaroh, ktorý dávam aj do koláčov. Vďaka za odpoveď.
danila
musím ho vyskúšať, kôpor mám veľmi rada a tento šalát vyzerá úplne skvelo...
farbuska
Dnes som urobila tento šalát, práve odpočíva v chladničke, ale už teraz je výborný. Vďaka za tento recept, ktorý budem iste pravidelne používať.