Plnená teľacia sviečkovica
Plnená teľacia sviečkovica

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019
Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré, ktoré sme zmiešali s opečenou slaninkou, muškátovým orieškom a vajcom. Zavinieme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme olej s maslom. Mäso opekáme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme vínom a varíme, kým sa takmer nevyparí. Odstavíme mäso, vyberieme a necháme odpočívať 2 minúty.

  2. 2

    Omáčka: Urobíme karamel z cukru, podlejeme červeným vínom, pridáme 100 ml vývaru, brusnicový džem, soľ, korenie, zredukujeme na polovicu a dochutíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Príloha: Umyté bataty ošúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a na každý plátok dáme koliesko šalotky. Zabalíme do plátkov oravskej slaniny, poukladáme na olivovým olejom vymastený plech a pečieme asi 8 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: