Sviečková ako chutí nám
Autor receptu: jeanine
Sviečková na smotane a karameli, ktorá mi veľmi chutí a možno zachutí aj Vám a možno si
ju takú doma robíte tiež :)
6 porcií |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme speniť väčšiu cibuľu a do nej vložíme všetku najkrájanú zeleninu. Zalejeme vodou a pridáme mäsko v celku.
Okoreníme až keď to zovrie. Potom varíme do zmäknutia. (cca. 2-3 hodiny)
- Mäsko + čierne korenie vyberieme, môžme odliať do pohára aj trošku vývaru (potom ho pridáme, ak omáčka bude príliš hustá) a zvyšok vývaru so zeleninkou rozmixujeme.
- Zvlášť si z cukru urobíme karamel (pozor, aby nezhorkol, stačí chvíľka) a ten potom pridáme za stáleho miešania k rozmixovanej zelenine. Vlejeme ešte smotanu a necháme prevariť za stáleho miešania.
Nakoniec dochutíme a môžeme ozdobiť čučoriedkami.