Sviečková ako chutí nám

Autor receptu: jeanine

Sviečková na smotane a karameli, ktorá mi veľmi chutí a možno zachutí aj Vám a možno si ju takú doma robíte tiež :)

6
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme speniť väčšiu cibuľu a do nej vložíme všetku najkrájanú zeleninu. Zalejeme vodou a pridáme mäsko v celku. Okoreníme až keď to zovrie. Potom varíme do zmäknutia. (cca. 2-3 hodiny)
  2. Mäsko + čierne korenie vyberieme, môžme odliať do pohára aj trošku vývaru (potom ho pridáme, ak omáčka bude príliš hustá) a zvyšok vývaru so zeleninkou rozmixujeme.
  3. Zvlášť si z cukru urobíme karamel (pozor, aby nezhorkol, stačí chvíľka) a ten potom pridáme za stáleho miešania k rozmixovanej zelenine. Vlejeme ešte smotanu a necháme prevariť za stáleho miešania. Nakoniec dochutíme a môžeme ozdobiť čučoriedkami.