Šošovicová príloha
Šošovicová príloha

Sviatočná šošovica k údenému mäsu fotorecept

evusik - fotkaevusik, 14. januára 2018
Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept)
Foto: evusik

Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok ako prílohu k údenému mäsu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks stredná
1 stonka
2-3 strúčiky
100 g prerastená
500 g
300 ml
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme základ - mrkvu, cibuľu, cesnak a stonku zeleru umyjeme, očistíme a nasekáme na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na malé kocky.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu vložíme do robota a rozmixujeme na kašu, ak nemáte výkonný mixér, môžete všetko spolu pomlieť na mäsovom mlynčeku.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomletý základ restujeme na oleji asi 10 minút, osolíme a okoreníme pridáme šošovicu, dijonskú horčicu a bobkový list.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vínom a dolejeme vodou tak, aby bola voda asi 1cm nad šošovicou, dobre premiešame a necháme zakryté variť až pokiaľ nie je šošovica mäkká, na záver ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s údeným mäsom a chlebom.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Údené mäso môžeme pokrájať na kocky a zamiešať do šošovice, ozdobíme petrželkou a môžeme podávať.

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Radost (14.1.2018 19:28)

no to náročnejšie som myslela hlavne tak, že keď varím šošovicu všetko strčím do jedného hrnca a je navarené a tu treba mixovať a restovať a ja som lenivec :-) ale je to dobré také pikantné...
a čo sa týka hrncov potrebovala som nové hrnce ako soľ a chcela som niečo kvalitné a tak som vyberala a vyberala až som dovyberala :) kúpila som si hrnce s mramorovým povrchom zn ROYALTY LINE
bola som z nich nadšená až pokiaľ som v nich nezačala variť, veľmi pomaly sa v nich začne variť napr. polievka ale potom už pália ako šľak, zo začiatku som bola stále popálená od pokrievky, od úch na hrnci... ale už som si zvykla, no čo som si kúpila to mám :)
@Evusik (14.1.2018 20:16)
Alespoň je fotogenický - a to sa tu na Vareche hodně cení! Ani nevíš, jaké máš na hrncích "přidané hodnoty". Dívala jsem se na recenze a máš naprostou pravdu. Ve 21. století tolik bolístek u nádobí?