Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi
Autor receptu: peter9766
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 225 °C |
Postup- Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.
- Zemiaky dáme piecť do rúry. Rybu si naplníme cibuľkou a slaninkou. Dáme na pekáč a obložíme cibuľkou, slaninkou a mrkvičkou. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme rascou. Dáme do rúry, kde sme si dali aj zemiaky.
- Zemiaky sa pečú asi 1 hod. a ryba cca 45 min.
- Prajem dobrú chuť.
|