Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi

Autor receptu: peter9766

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 225 °C

Postup

  1. Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.
  2. Zemiaky dáme piecť do rúry. Rybu si naplníme cibuľkou a slaninkou. Dáme na pekáč a obložíme cibuľkou, slaninkou a mrkvičkou. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme rascou. Dáme do rúry, kde sme si dali aj zemiaky.
  3. Zemiaky sa pečú asi 1 hod. a ryba cca 45 min.
  4. Prajem dobrú chuť.