Stroganoff podľa Koko (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Robila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je málo hnusnejších vecí ako teplé pivo a teplá uhorka, aspoň podľa mňa :-)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Podarilo sa mi kúpiť krásne predné bio hovädzie maso, ležalo mi v chladničke 7 dní
  2. Pokrájala som ho na plátky hrubé cca 1 cm a tie ešte na kusy asi 1x2 cm, alebo ako sa mi zadarilo, dala som naň drvené korenie a olej, pomiešala a nechala v chladničke od večera do rána, nesoliť !!!
  3. Ráno som si namočila huby, uvarila som ich 20 min. v troche vody, huby som vybrala na tanier a vývar som si odložila do šálky. Mäso som vybrala z chladničky.
  4. Do kastróla som dala 1 PL masla a orestovala som na ňom cibuľu, myslím, že netreba dávať foto, ako vyzerá pokrájaná cibuľa :-)
  5. Na cibuľu som dala huby a chilli, chvíľku som restovala, asi 2 min.
  6. Pridala som horčicu, pyré, smotanu, papriku, soľ a korenie
  7. Premiešala som a nechala na pokoji. Na sporák som dala rozpáliť panvicu, olej som nedala, je v mäse, mäso som osolila a prudko opekala každý kúsok asi ako steak
  8. a druhá strana
  9. Mäso som si dala na tanier a tak isto som urobila aj druhú várku, lebo sa mi všetko naraz nezmestilo a nechcela som, aby sa začalo dusiť. Ochutnala som omáčku, pridala som druhu PL masla a trocha citr. šťavy
  10. Do panvice som vrátila všetko mäso a vyliala som tam aj omáčku, nechala som asi 1 min. spolu, aby sa zoznamili
  11. Medzi tým sa upiekli zemiaky na vymastenom pekáči, iba osolené s trochou rasce
  12. Na tanieri som ešte ozdobila trochou smotany, pre vňať sa mi nechcelo ísť, lebo pršalo
  13. A na záver vodka za správami: nedá mi nepochváliť sa novou soľničkou a koreničkou :-)