Stroganoff podľa Koko (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Robila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je málo hnusnejších vecí ako teplé pivo a teplá uhorka, aspoň podľa mňa :-)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Podarilo sa mi kúpiť krásne predné bio hovädzie maso, ležalo mi v chladničke 7 dní
- Pokrájala som ho na plátky hrubé cca 1 cm a tie ešte na kusy asi 1x2 cm, alebo ako sa mi zadarilo, dala som naň drvené korenie a olej, pomiešala a nechala v chladničke od večera do rána, nesoliť !!!
- Ráno som si namočila huby, uvarila som ich 20 min. v troche vody, huby som vybrala na tanier a vývar som si odložila do šálky.
Mäso som vybrala z chladničky.
- Do kastróla som dala 1 PL masla a orestovala som na ňom cibuľu, myslím, že netreba dávať foto, ako vyzerá pokrájaná cibuľa :-)
- Na cibuľu som dala huby a chilli, chvíľku som restovala, asi 2 min.
- Pridala som horčicu, pyré, smotanu, papriku, soľ a korenie
- Premiešala som a nechala na pokoji. Na sporák som dala rozpáliť panvicu, olej som nedala, je v mäse, mäso som osolila a prudko opekala každý kúsok asi ako steak
- a druhá strana
- Mäso som si dala na tanier a tak isto som urobila aj druhú várku, lebo sa mi všetko naraz nezmestilo a nechcela som, aby sa začalo dusiť.
Ochutnala som omáčku, pridala som druhu PL masla a trocha citr. šťavy
- Do panvice som vrátila všetko mäso a vyliala som tam aj omáčku, nechala som asi 1 min. spolu, aby sa zoznamili
- Medzi tým sa upiekli zemiaky na vymastenom pekáči, iba osolené s trochou rasce
- Na tanieri som ešte ozdobila trochou smotany, pre vňať sa mi nechcelo ísť, lebo pršalo
- A na záver vodka za správami: nedá mi nepochváliť sa novou soľničkou a koreničkou :-)