Hovadzie Stroganoff

2010 - bez fotky2010, 5. marca 2012
Hovadzie Stroganoff
Foto: 2010

Podla kucharskej biblie Larousse si narok robi sefkuchar Charles Briere ktory pracoval v St. Petersburgu a publikoval recept v L Art Culinaire v 1891. Lenze Zobraziť celý popisPodla kucharskej biblie Larousse si narok robi sefkuchar Charles Briere ktory pracoval v St. Petersburgu a publikoval recept v L Art Culinaire v 1891. Lenze v roku 1861 jedna Elena Molokovecova vo svojej kucharskej knizke: Елена Ивановна Молоховец – Подарок молодым хозяйкам (1861) ma recept cislo 635. (govjadina po-strogonovski, s gorchitseju)?Takze toto je snaha o povodny jednoduchy recept.

20 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
300 ml
1 lyzice
250 g
1 lyzica
1/2 lyzice
10




Postup

  1. 1

    Hovadziu svieckovu nakrajame na male kocky a posypeme cerstvo mletym novym korenim a trochou soli a dame marinovat minimalne 2 hodiny pred podavanim.

  2. 2

    Na panvici si roztopime lyzicu masla a pridame lyzicu muky a spravime svetlu zaprazku ktoru riedime pridavanim kvalitneho domaceho vyvaru.Nakoniec vmiesame pol lyzice horcice a ochutime ciernym korenim,.( Podla povodneho receptu scedime omacku ). Odlozime na stranu.

  3. 3

    Na masle rychlo oprazime namarinovanu svieckovu ( najlepsie na varky ), a odlozime na stranu. Tesne pred servirovanim vmiesame dve lyzice cerstvej kyslej smotany , pridame oprazene hovadzie a prehrejeme.

Diskusia k receptu

2010
@marianne69 , to je snaha o povodny recept pred tym ako v 1912 Aleksandra Ignateva pridala paradajkovy pretlak a hriby a grof mal este zuby a maso bolo na kocky nie na sliziky. Cheers
2010
Vcera sme robili tu Francuzku verziu na porovnanie , ovela komplikovanejsiu s hribami aj zopar susenych dubakov aj vino a brandy atd.


jody
Tá horčica Sarepetskaja je chuťovo aká? Respektíve, ku ktorej u nás dostupnej horčici má bližšie?
2010
@jody , aspon tu co sme mali bola taka pikantna kremzska , nie ta tradicna silno paliva ruska.


jody
@2010 , prosím ťa, tento recept máš zverejený, či nie? Lebo som ho minule nevedela nájsť... :(
2010
@jody , nemam , netreba pridavat lebo mi budu kucharky aj tak nadavat ze sa Stroganoff na Slovensku robi uplne inac a ta pani Molokcevova nevie o com hovori.
jody
@2010 , ale to nie je fér! voči mne teda, lebo ja sa chystám tvoje recepty používať, aj keď s mne dostupnými ingredienciami a pokiaľ sa pod receptom nediskutuje, ako teraz, ja ho nenájdem... :( a sľubujem, že ja ti nadávať nebudem :-D
2010
Tento recept je popularny po celom svete zaujmava je verzia Estroganofe - Strogonoff Brasiliero z juznej ameriky.


2010
Estragonofe de carne, tak ako je popularna s ryzou a este hranolkami ako povodna ruska verzia :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia