Hovädzí stroganov (fotorecept)

Hovädzí stroganov (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 25. augusta 2010 13:25Ďalšie jeho recepty

Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...

Suroviny

3-4
porcie
25
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

...pripravíme si všetky suroviny, odblaníme mäso a nakrájame ho na rezne, asi tak centimeter hrubé. Dôležité je, aby sme ho krájali priečne, cez vlákna...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 1

2

...rezne nakrájame na tenké rezančeky, asi takto...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 2

3

...ochutíme ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), soľou, worčestrovou omáčkou, kečupom, plnotučnou horčicou a olejom. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke 23,5 hodiny...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 3

4

...na druhý deň si rozpálime kúsok oleja vo woku a orestujeme napácované mäsko. Restujeme len chvíľku, mäso je na jemno nakrájané a nepotrebuje dlhú prípravu, o chvíľku je hotové...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 4

5

...podávame s hranolkami a tatárkou...dobrú chuť
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 25. augusta 2010 o 13:43
    mnam mnam, necham si zajst chut a pokocham sa aspon ocami :)


  • wevewe, 25. augusta 2010 o 13:50
    krasne nafotene ;-)


  • lucylee, 25. augusta 2010 o 14:49
    krásna foto ako vždy, aj môj ocino robí stroganov, ale on ho robí v omáčke


  • enerrgizer, 25. augusta 2010 o 16:02
    ďakujem ... @lucylee omáčky je aj v mojom dosť, len mi stiekla pod mäso a hranolky... horčica, kečup, olej a šťava ktorú pustí mäso spravia výbornú omáčkošťavičku...


  • alexdidi, 25. augusta 2010 o 16:47
    Krásne foto, ale hlavne výborné jedlo, páči sa mi to naloženie do marinády(keďže nejde o sviečkovú), tým sa naozaj pripraví rýchlo....a čo sa mi ešte veľmi páči(tak to robím aj ja), že to fajné mäsko nepláve v smotanovej omáčke....i keď ja radšej s lyžičkou hustej kyslej smotany namiesto tatarky( to vieš, kalórie )...perfektné, presne podľa mojej chuti...


  • honestka, 25. augusta 2010 o 17:42
    a veru ze bysom si k stolu prisadla!


  • evas13, 25. augusta 2010 o 17:50
    Tento stroganov mi veru veľmi vyhovuje, ako v smotanovej omáčke, tak si ho ukladám :)


  • alica43, 25. augusta 2010 o 20:01
    hovedzie nerobim ale toto urcite vyskusam ukladam do kk


  • ketty3811, 25. augusta 2010 o 20:50
    veľmi pekné,aj fotto,aj recept.Určite to čoskoro vyskúšam.Tiež sa mi páči to naloženie v marináde.


  • pivonka, 25. augusta 2010 o 21:56
    Toto je ten správny stroganov. Nechala by som sa pozvať!


  • evanaaa, 25. augusta 2010 o 22:31
    Enerrgizer, robíš nám len chute. Chcela by som vedieť, akú časť hovädzieho si použil - stehno, plece? Ja mám roštenku, myslím, že by sa hodila. Lenže môj muž by tam nechcel cibulu, bez nej by to asi také nebolo. Ale mám granulovanú cibuľku, pekne vonia, skúsim s ňou. Dal si mi dobrý nápad,dík.


  • jezibabka1, 26. augusta 2010 o 08:19
    na jazyku mám len jediné - "OOOOOOHHHHHH"! ukladám si :)


  • ppuki, 26. augusta 2010 o 08:47
    vyzera to uzasne,určite vyskušam


  • veronka8, 26. augusta 2010 o 09:42
    už to mám vytlačené, vdaka za pripomenutie.........


  • 22janka22, 26. augusta 2010 o 12:58
    mňáááááááááááááááááááááááááááám, dostala som hrozný hlad :-)


  • enerrgizer, 26. augusta 2010 o 15:35
    ďakujem...som rád, že sa vám recept páči.. @evanaaa mal som stehno...


  • duschko, 26. augusta 2010 o 19:08
    Uz si tento recept aj ukladam. Este tento tyzden vyskusam.


  • sisinka131, 26. augusta 2010 o 22:47
    vyzera to veeelmi dobre, naucena som robit podla mojej maminky a ta ho vzdy zapekala na slaninke= skusim takto


  • frezia68, 26. augusta 2010 o 23:22
    Načo som tu nakukla?Mám hlad...a to je také chutné a hovädzie mám tak rada...ach,jaj...idem spať.


  • zdezda, 27. augusta 2010 o 05:45
    ...i my takto robíme a ľúbime hovädzinku, podávam ju s ryžou alebo chlebovou knedľou, pobavil si ma s časom marinovania :-))))


  • cistinka, 27. augusta 2010 o 12:18
    :-)) super recept a krásne fotky


  • egreska, 27. augusta 2010 o 17:42
    mnam,krasa


  • babav, 27. augusta 2010 o 19:25
    Vyborny recept,krasne zdokumentovany!To marinovanie masa urcite pomoze,pretoze ak sa robi z falosnej svieckovej ,alebo inej hovadziny po oprazeni maso stvrdne.Pravu svieckovu pouzit v tomto recepte je skoda,radsej z nej urobit file mignon;-).Ja ho robievam so smotanou;ako prilohu davam siroke slize ,ale urcite vyskusam aj tvoj sposob.


  • zitar, 30. augusta 2010 o 22:34
    všetko to vyzerá ......... no - bohovsky


  • enerrgizer, 31. augusta 2010 o 21:28
    ďakujem a dúfam, že bude chutiť...


  • jody, 2. septembra 2010 o 20:26
    Gratulujem k výhre! :-)


  • enerrgizer, 2. septembra 2010 o 20:47
    Ďakujeeem ...


  • ketty3811, 2. septembra 2010 o 20:59
    Aj ja gratulujem a teším sa na ďalšie recepty.:-)


  • jerica, 2. septembra 2010 o 21:32
    "nabitá baterka" značka @energizer , gratulujem k výhre , zaslúžená , len teraz som pozrela recept , keď to budem robiť , možno pred koncom dovarenia , pridám hríby . Nič tým určite nepokazím , mňam . Keď budeš kupovať hovädzie , pýtaj si "židovku" ale nie z kravy , len z býčka , mám s tým mäskom skúsenosť , možno mladý mäsiar nebude poznať ten názov , ale starší , ten ti povie čo to je. Je to super hovädzie , sviečkovú robievam z toho , nie je suchá , tak isto na šťave , myslím , že aj tento tvoj receptík by sa dal. Daj vedieť či to poznáš.


  • enerrgizer, 2. septembra 2010 o 21:36
    "židovku" nepoznám...možno aj, ale nie pod týmto názvom, ale zistím, uvarím niečo a dám vedieť...ktorá časť to je?


  • jerica, 3. septembra 2010 o 09:17
    @energizer vyzerá ako falošná sviečková , tú nekupujem , falošná sviečková je po spracovaní suchá , môžeš si dať záležať ako chceš , "židovka" neviem ako sa volá odborne , ale v obchode dobrý mäsiar ten to vie , je to z pleca , keď robím zo židovky , na aký koľvek spôsob , mäsko je šťavnaté a na sviečkovú ako vyšité chutné. U nás sviečková hrá prím . !! Samozrejme z býčka!!


  • elisticka, 3. septembra 2010 o 09:49
    @ enerrgizer srdecne blahozelam ku krasnej vyhre:-)))nech ti sluzia k dalsim vybornym receptikom!!!!


  • tatranka, 6. septembra 2010 o 09:09
    Krásny recept a zaslúžená výhra.Keby tá hovädzinka nebola taká drahá!


  • strigus, 18. januára 2011 o 22:51
    dnes som robila.. rýchlofka, chuťofka! Vďaka za tip v rámci tvojho rcp.. a krásne foto na FB, ako aj tu na vareške :)


  • bruno43, 19. februára 2011 o 17:43
    Už je mäso v "páci". Zajtra varím ja, ha-ha-ha.


  • jezibabka1, 9. októbra 2011 o 13:01
    dnes sme mali na obed a vrelo odporúčam, lebo je to OOOOOOHHHHHH MŇAAAAAAAAAAAAM, OOOOOOHHHHHH :D


  • garanco, 27. októbra 2011 o 18:32
    Práve som si prešla niekoľko receptov, ale tento ma upútal. Kombinácia prísad je podľa mojej chuti, idem hneď napacovať, nakrájané mäso už mám, ibaže nedodržím ten "správny" čas odpočívania ! Dobrý recept a ako som čítala, aj ocenený, takže dodatočne blahoželám!


  • katrinecka, 30. decembra 2011 o 08:19
    robila som ho podľa tvojho návodu asi pred 2mesiacmi,a teraz mi dalo zabrať,nájsť ho...už ho mám uložený...bolo to výborné,dnes idem nakladať...mäsko sa už rozmrazuje :)


  • aleboraj, 14. januára 2012 o 20:05
    Recept vyzera dobre,ale...Urcite jedla svetovej alebo europskej kuchyne patria ku klasike.A v pripade klasiky sa dodrzuje technologia pripravy a pouzite suroviny.(podobne ako u napojov-napr. Krvavu Marry namiesam z vodky a rajciak. dzusu.Ak pouzijem gin alebo ribezlovy dzus uz to nebude Krvava Merry).Jedenotlivych kucharov a restauracie odlisuju uz len drobne nuansy a najma vysledna kvalita.V tomto pripade nesedi ani technologia,ani suroviny.Velmi dolezitou sucastou je "smotana"(slivocnoje).Autorovi by som odporucil pouzit vlastny nazov jedla,pretoze o Beef Stroganov rozhodne nejde.


  • enerrgizer, 14. januára 2012 o 22:18
    ...máš pravdu, preto som to nenazval "beef stroganoff" , ale hovädzí stroganov...


  • liborka, 10. marca 2012 o 16:40
    Stroganovov kuchár čo vymyslel toto jedlo sa obracia v hrobe. Kečup do tohoto jedla je ako päsť na oko.


  • enerrgizer, 10. marca 2012 o 18:10
    máš pravdu @liborka polievková lyžica domáceho kečupu to jedlo neskutočne pokazila...uvarím podľa teba?


  • 2010, 11. marca 2012 o 03:11
    @liborka , @aleboraj ,chcel by som vidiet vasu verziu na tento asi najviac kopirovany recept na svete.Len tak pre zaujmavost americka verzia ma kecup , svedska kobasu, japonska sojovu omacku atd...a povodny original Govjadina po-strogonovski je velmi jednoduchy ale drahy recept a nema nic ani paradajkovy pretlak ani uhorky. @enerrgizer vyborny recept aj ked ako pises je to tvoja verzia .
    » en.wikipedia.org/wiki/Beef_Stroganoff...


  • katrinecka, 12. mája 2012 o 13:42
    práve mám naložené :))))


  • slice, 4. októbra 2012 o 12:31
    Hovädzí stroganov je len preklad z angličtiny "beef stroganov". ak chce niekto naozaj vyskúšať skutočnejší stroganov, čo je momochodom excelentné jedlo, mal by sa poobzerať po inom recepte. Napr. smotana a šampiňony by mali byť v recepte obsiahnuté určite..


  • laurisia, 26. júla 2013 o 15:11
    Robievam tento "stroganov" pomerne často a som rada, že je tu tento recept .... @enerrgizer týmto Ti ďakujem za skvelé obohatenie jedálneho lístka našej rodiny.
    A k názvu - ak by to nebolo pod týmto názvom, možno by som si recept ani nevšimla. Ak budem chcieť zaručené originály s presnými normami prípravy, nebudem chodiť na Varechu ale do encyklopédií.


  • enerrgizer, 27. júla 2013 o 10:05
    ďakujem @laurisia som rád, že chutí ...


  • jahoda16, 19. augusta 2013 o 11:58
    skvelý recept, ale len 10 minút? mäsko sa mi robí skoro hodinu a stále je tvrdé...:( je na jemno nakrájané...


  • jozka2, 17. septembra 2013 o 19:36
    ci pana to jedobrota,mam rada stroganov dobre pripraveny,ale ten tvoj vyzera fajnovo


  • tetrisss, 17. septembra 2013 o 19:46
    Akosi mi pred tromi rokmi tento recept "usol", ale urcite v najblizsom case vyskusam, nech sa uz vola akokolvek, urcite je to dobrota.


  • enerrgizer, 17. septembra 2013 o 20:31
    Ďakujem :) @jahoda16 ak mäso nakrájaš priečne cez vlákna, tak sa bude rozpadávať aj surové...


  • tetrisss, 18. septembra 2013 o 19:12
    Kedze sa mi zbiehali vcera slinky, tak som ciahla do bezodnej mraznicky a nasla som tam kusok svieckovej, rano som ju presne podla receptu nalozila, este som kupila sampiony a vecer som to zase pekne podla postupu pripravila, na koniec som este trochu podliala a prihodila kusok masla. Aha, este tie hriby som pokrajala na mensie kusky a dala na olej spolu s masom do voku, cele to trvalo velmi malo, fakt tych 10-15 minut, bolo to skor ako sa mi oprazili hranolky a ako prilohu sa mi tam ta tatarka nejako az tak neziadala, ale som urobila klasicky uhorkovy salat a teda resume: bolo to vynikajuce, tie chute spolu naramne ladia, fakt sa to oplati vyskusat a je to priam sviatocne jedlo za stvrt hodinu hotove. Super a mnam.


  • paploska, 18. septembra 2013 o 19:26
    vidím, že slinky sa nezbiehali len mne :-) ja mám tento recept na programe cez víkend a už sa neviem dočkať :-)


  • enerrgizer, 18. septembra 2013 o 19:26
    som rád, že chutilo...dakujem :)


  • tetrisss, 18. septembra 2013 o 19:34
    Veru, aj muz pozdravuje, ze to bolo vyborne :)


  • paploska, 23. septembra 2013 o 09:38
    @enerrgizer tak sme si včera pochutili na tvojom stroganove :-) prehliadla som však 24 hod odležanie, a tak som proces musela urýchliť. nakoniec stačilo aj 10 hod. :-) Ďakujem


  • enerrgizer, 23. septembra 2013 o 19:01
    ďakujem...som rád, že chutilo :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist