Hovädzí stroganov (fotorecept)

Hovädzí stroganov (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 25. augusta 2010 13:25Ďalšie jeho recepty

Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...

Suroviny

3-4
porcie
25
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

...pripravíme si všetky suroviny, odblaníme mäso a nakrájame ho na rezne, asi tak centimeter hrubé. Dôležité je, aby sme ho krájali priečne, cez vlákna...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 1

...rezne nakrájame na tenké rezančeky, asi takto...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 2

...ochutíme ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), soľou, worčestrovou omáčkou, kečupom, plnotučnou horčicou a olejom. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke 23,5 hodiny...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 3

...na druhý deň si rozpálime kúsok oleja vo woku a orestujeme napácované mäsko. Restujeme len chvíľku, mäso je na jemno nakrájané a nepotrebuje dlhú prípravu, o chvíľku je hotové...
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 4

...podávame s hranolkami a tatárkou...dobrú chuť
Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

57 komentárov k receptu
  • michsamant, 25. augusta 2010 o 13:43
    mnam mnam, necham si zajst chut a pokocham sa aspon ocami :)


  • wevewe, 25. augusta 2010 o 13:50
    krasne nafotene ;-)


  • lucylee, 25. augusta 2010 o 14:49
    krásna foto ako vždy, aj môj ocino robí stroganov, ale on ho robí v omáčke


  • enerrgizer, 25. augusta 2010 o 16:02
    ďakujem ... @lucylee omáčky je aj v mojom dosť, len mi stiekla pod mäso a hranolky... horčica, kečup, olej a šťava ktorú pustí mäso spravia výbornú omáčkošťavičku...


  • alexdidi, 25. augusta 2010 o 16:47
    Krásne foto, ale hlavne výborné jedlo, páči sa mi to naloženie do marinády(keďže nejde o sviečkovú), tým sa naozaj pripraví rýchlo....a čo sa mi ešte veľmi páči(tak to robím aj ja), že to fajné mäsko nepláve v smotanovej omáčke....i keď ja radšej s lyžičkou hustej kyslej smotany namiesto tatarky( to vieš, kalórie )...perfektné, presne podľa mojej chuti...


  • honestka, 25. augusta 2010 o 17:42
    a veru ze bysom si k stolu prisadla!


  • evas13, 25. augusta 2010 o 17:50
    Tento stroganov mi veru veľmi vyhovuje, ako v smotanovej omáčke, tak si ho ukladám :)


  • alica43, 25. augusta 2010 o 20:01
    hovedzie nerobim ale toto urcite vyskusam ukladam do kk


  • ketty3811, 25. augusta 2010 o 20:50
    veľmi pekné,aj fotto,aj recept.Určite to čoskoro vyskúšam.Tiež sa mi páči to naloženie v marináde.


  • pivonka, 25. augusta 2010 o 21:56
    Toto je ten správny stroganov. Nechala by som sa pozvať!


  • evanaaa, 25. augusta 2010 o 22:31
    Enerrgizer, robíš nám len chute. Chcela by som vedieť, akú časť hovädzieho si použil - stehno, plece? Ja mám roštenku, myslím, že by sa hodila. Lenže môj muž by tam nechcel cibulu, bez nej by to asi také nebolo. Ale mám granulovanú cibuľku, pekne vonia, skúsim s ňou. Dal si mi dobrý nápad,dík.


  • jezibabka1, 26. augusta 2010 o 08:19
    na jazyku mám len jediné - "OOOOOOHHHHHH"! ukladám si :)


  • ppuki, 26. augusta 2010 o 08:47
    vyzera to uzasne,určite vyskušam


  • veronka8, 26. augusta 2010 o 09:42
    už to mám vytlačené, vdaka za pripomenutie.........


  • 22janka22, 26. augusta 2010 o 12:58
    mňáááááááááááááááááááááááááááám, dostala som hrozný hlad :-)


  • enerrgizer, 26. augusta 2010 o 15:35
    ďakujem...som rád, že sa vám recept páči.. @evanaaa mal som stehno...


  • duschko, 26. augusta 2010 o 19:08
    Uz si tento recept aj ukladam. Este tento tyzden vyskusam.


  • sisinka131, 26. augusta 2010 o 22:47
    vyzera to veeelmi dobre, naucena som robit podla mojej maminky a ta ho vzdy zapekala na slaninke= skusim takto


  • frezia68, 26. augusta 2010 o 23:22
    Načo som tu nakukla?Mám hlad...a to je také chutné a hovädzie mám tak rada...ach,jaj...idem spať.


  • zdezda, 27. augusta 2010 o 05:45
    ...i my takto robíme a ľúbime hovädzinku, podávam ju s ryžou alebo chlebovou knedľou, pobavil si ma s časom marinovania :-))))


  • cistinka, 27. augusta 2010 o 12:18
    :-)) super recept a krásne fotky


  • egreska, 27. augusta 2010 o 17:42
    mnam,krasa


  • babav, 27. augusta 2010 o 19:25
    Vyborny recept,krasne zdokumentovany!To marinovanie masa urcite pomoze,pretoze ak sa robi z falosnej svieckovej ,alebo inej hovadziny po oprazeni maso stvrdne.Pravu svieckovu pouzit v tomto recepte je skoda,radsej z nej urobit file mignon;-).Ja ho robievam so smotanou;ako prilohu davam siroke slize ,ale urcite vyskusam aj tvoj sposob.


  • zitar, 30. augusta 2010 o 22:34
    všetko to vyzerá ......... no - bohovsky


  • enerrgizer, 31. augusta 2010 o 21:28
    ďakujem a dúfam, že bude chutiť...


  • jody, 2. septembra 2010 o 20:26
    Gratulujem k výhre! :-)


  • enerrgizer, 2. septembra 2010 o 20:47
    Ďakujeeem ...


  • ketty3811, 2. septembra 2010 o 20:59
    Aj ja gratulujem a teším sa na ďalšie recepty.:-)


  • jerica, 2. septembra 2010 o 21:32
    "nabitá baterka" značka @energizer , gratulujem k výhre , zaslúžená , len teraz som pozrela recept , keď to budem robiť , možno pred koncom dovarenia , pridám hríby . Nič tým určite nepokazím , mňam . Keď budeš kupovať hovädzie , pýtaj si "židovku" ale nie z kravy , len z býčka , mám s tým mäskom skúsenosť , možno mladý mäsiar nebude poznať ten názov , ale starší , ten ti povie čo to je. Je to super hovädzie , sviečkovú robievam z toho , nie je suchá , tak isto na šťave , myslím , že aj tento tvoj receptík by sa dal. Daj vedieť či to poznáš.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 28 komentárov)
  • enerrgizer, 2. septembra 2010 o 21:36
    "židovku" nepoznám...možno aj, ale nie pod týmto názvom, ale zistím, uvarím niečo a dám vedieť...ktorá časť to je?


  • jerica, 3. septembra 2010 o 09:17
    @energizer vyzerá ako falošná sviečková , tú nekupujem , falošná sviečková je po spracovaní suchá , môžeš si dať záležať ako chceš , "židovka" neviem ako sa volá odborne , ale v obchode dobrý mäsiar ten to vie , je to z pleca , keď robím zo židovky , na aký koľvek spôsob , mäsko je šťavnaté a na sviečkovú ako vyšité chutné. U nás sviečková hrá prím . !! Samozrejme z býčka!!


  • elisticka, 3. septembra 2010 o 09:49
    @ enerrgizer srdecne blahozelam ku krasnej vyhre:-)))nech ti sluzia k dalsim vybornym receptikom!!!!


  • tatranka, 6. septembra 2010 o 09:09
    Krásny recept a zaslúžená výhra.Keby tá hovädzinka nebola taká drahá!


  • strigus, 18. januára 2011 o 22:51
    dnes som robila.. rýchlofka, chuťofka! Vďaka za tip v rámci tvojho rcp.. a krásne foto na FB, ako aj tu na vareške :)


  • bruno43, 19. februára 2011 o 17:43
    Už je mäso v "páci". Zajtra varím ja, ha-ha-ha.


  • jezibabka1, 9. októbra 2011 o 13:01
    dnes sme mali na obed a vrelo odporúčam, lebo je to OOOOOOHHHHHH MŇAAAAAAAAAAAAM, OOOOOOHHHHHH :D


  • garanco, 27. októbra 2011 o 18:32
    Práve som si prešla niekoľko receptov, ale tento ma upútal. Kombinácia prísad je podľa mojej chuti, idem hneď napacovať, nakrájané mäso už mám, ibaže nedodržím ten "správny" čas odpočívania ! Dobrý recept a ako som čítala, aj ocenený, takže dodatočne blahoželám!


  • katrinecka, 30. decembra 2011 o 08:19
    robila som ho podľa tvojho návodu asi pred 2mesiacmi,a teraz mi dalo zabrať,nájsť ho...už ho mám uložený...bolo to výborné,dnes idem nakladať...mäsko sa už rozmrazuje :)


  • aleboraj, 14. januára 2012 o 20:05
    Recept vyzera dobre,ale...Urcite jedla svetovej alebo europskej kuchyne patria ku klasike.A v pripade klasiky sa dodrzuje technologia pripravy a pouzite suroviny.(podobne ako u napojov-napr. Krvavu Marry namiesam z vodky a rajciak. dzusu.Ak pouzijem gin alebo ribezlovy dzus uz to nebude Krvava Merry).Jedenotlivych kucharov a restauracie odlisuju uz len drobne nuansy a najma vysledna kvalita.V tomto pripade nesedi ani technologia,ani suroviny.Velmi dolezitou sucastou je "smotana"(slivocnoje).Autorovi by som odporucil pouzit vlastny nazov jedla,pretoze o Beef Stroganov rozhodne nejde.


  • enerrgizer, 14. januára 2012 o 22:18
    ...máš pravdu, preto som to nenazval "beef stroganoff" , ale hovädzí stroganov...


  • liborka, 10. marca 2012 o 16:40
    Stroganovov kuchár čo vymyslel toto jedlo sa obracia v hrobe. Kečup do tohoto jedla je ako päsť na oko.


  • enerrgizer, 10. marca 2012 o 18:10
    máš pravdu @liborka polievková lyžica domáceho kečupu to jedlo neskutočne pokazila...uvarím podľa teba?


  • 2010, 11. marca 2012 o 03:11
    @liborka , @aleboraj ,chcel by som vidiet vasu verziu na tento asi najviac kopirovany recept na svete.Len tak pre zaujmavost americka verzia ma kecup , svedska kobasu, japonska sojovu omacku atd...a povodny original Govjadina po-strogonovski je velmi jednoduchy ale drahy recept a nema nic ani paradajkovy pretlak ani uhorky. @enerrgizer vyborny recept aj ked ako pises je to tvoja verzia .
    » en.wikipedia.org/wiki/Beef_Stroganoff...


  • katrinecka, 12. mája 2012 o 13:42
    práve mám naložené :))))


  • slice, 4. októbra 2012 o 12:31
    Hovädzí stroganov je len preklad z angličtiny "beef stroganov". ak chce niekto naozaj vyskúšať skutočnejší stroganov, čo je momochodom excelentné jedlo, mal by sa poobzerať po inom recepte. Napr. smotana a šampiňony by mali byť v recepte obsiahnuté určite..


  • laurisia, 26. júla 2013 o 15:11
    Robievam tento "stroganov" pomerne často a som rada, že je tu tento recept .... @enerrgizer týmto Ti ďakujem za skvelé obohatenie jedálneho lístka našej rodiny.
    A k názvu - ak by to nebolo pod týmto názvom, možno by som si recept ani nevšimla. Ak budem chcieť zaručené originály s presnými normami prípravy, nebudem chodiť na Varechu ale do encyklopédií.


  • enerrgizer, 27. júla 2013 o 10:05
    ďakujem @laurisia som rád, že chutí ...


  • jahoda16, 19. augusta 2013 o 11:58
    skvelý recept, ale len 10 minút? mäsko sa mi robí skoro hodinu a stále je tvrdé...:( je na jemno nakrájané...


  • jozka2, 17. septembra 2013 o 19:36
    ci pana to jedobrota,mam rada stroganov dobre pripraveny,ale ten tvoj vyzera fajnovo


  • tetrisss, 17. septembra 2013 o 19:46
    Akosi mi pred tromi rokmi tento recept "usol", ale urcite v najblizsom case vyskusam, nech sa uz vola akokolvek, urcite je to dobrota.


  • enerrgizer, 17. septembra 2013 o 20:31
    Ďakujem :) @jahoda16 ak mäso nakrájaš priečne cez vlákna, tak sa bude rozpadávať aj surové...


  • tetrisss, 18. septembra 2013 o 19:12
    Kedze sa mi zbiehali vcera slinky, tak som ciahla do bezodnej mraznicky a nasla som tam kusok svieckovej, rano som ju presne podla receptu nalozila, este som kupila sampiony a vecer som to zase pekne podla postupu pripravila, na koniec som este trochu podliala a prihodila kusok masla. Aha, este tie hriby som pokrajala na mensie kusky a dala na olej spolu s masom do voku, cele to trvalo velmi malo, fakt tych 10-15 minut, bolo to skor ako sa mi oprazili hranolky a ako prilohu sa mi tam ta tatarka nejako az tak neziadala, ale som urobila klasicky uhorkovy salat a teda resume: bolo to vynikajuce, tie chute spolu naramne ladia, fakt sa to oplati vyskusat a je to priam sviatocne jedlo za stvrt hodinu hotove. Super a mnam.


  • paploska, 18. septembra 2013 o 19:26
    vidím, že slinky sa nezbiehali len mne :-) ja mám tento recept na programe cez víkend a už sa neviem dočkať :-)


  • enerrgizer, 18. septembra 2013 o 19:26
    som rád, že chutilo...dakujem :)


  • tetrisss, 18. septembra 2013 o 19:34
    Veru, aj muz pozdravuje, ze to bolo vyborne :)


  • paploska, 23. septembra 2013 o 09:38
    @enerrgizer tak sme si včera pochutili na tvojom stroganove :-) prehliadla som však 24 hod odležanie, a tak som proces musela urýchliť. nakoniec stačilo aj 10 hod. :-) Ďakujem


  • enerrgizer, 23. septembra 2013 o 19:01
    ďakujem...som rád, že chutilo :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist