Bruschetta
Bruschetta

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou

siuuu - fotkasiuuu, 10. septembra 2019
Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Foto: Siuuu

Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, Zobraziť celý popisMilujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, desiata alebo hoci aj olovrant či večera. A tie farby ... nádhera. Ja som pridala ešte kúsok sušenej šunky, lebo my sme doma všetci nenapraviteľní mäsožrúti :-D

20 minút
príprava

Suroviny

 čerstvé
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, narežeme hore do kríža a vložíme na 1-2 minúty do vriacej vody. Následne vložíme do ľadovej vody. Šupku stiahneme, zrniečka odstránime a dužinu okrájame na menšie kúsky. Olivy pokrájame, mozzarellu natrháme. Plátky chleba nasucho opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici.

  2. 2

    Plátky opečeného chleba jemne potrieme cesnakom, navrstvíme pokrájané paradajky, ochutíme soľou a korením, pridáme kúsky mozzarelly a olivy, a to všetko pokvapkáme olivovým olejom. A potom už iba vychutnávame túto dokonalú súhru chutí Stredomoria.

  3. 3

    A toto je moje číslo 1 - spomínané crostini s čerstvými figami (nájdete v receptoch)

    Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia