Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Foto: Siuuu
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, Zobraziť celý popisMilujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, desiata alebo hoci aj olovrant či večera. A tie farby ... nádhera. Ja som pridala ešte kúsok sušenej šunky, lebo my sme doma všetci nenapraviteľní mäsožrúti :-D
príprava
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, narežeme hore do kríža a vložíme na 1-2 minúty do vriacej vody. Následne vložíme do ľadovej vody. Šupku stiahneme, zrniečka odstránime a dužinu okrájame na menšie kúsky. Olivy pokrájame, mozzarellu natrháme. Plátky chleba nasucho opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici.
- 2
Plátky opečeného chleba jemne potrieme cesnakom, navrstvíme pokrájané paradajky, ochutíme soľou a korením, pridáme kúsky mozzarelly a olivy, a to všetko pokvapkáme olivovým olejom. A potom už iba vychutnávame túto dokonalú súhru chutí Stredomoria.
- 3
A toto je moje číslo 1 - spomínané crostini s čerstvými figami (nájdete v receptoch)
Tiež bruschetta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu