Srnčie stehno na batátových raviolách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno omyjeme, sprudka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Potom ho vyberieme a v tom istom hrnci opečieme zeleninu, rozdrvené borievky a rozmarín. Vrátime späť mäso, zalejeme vínom a vodou a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme medom a soľou. Na panvičke opečieme na kocky nakrájanú slaninu, dubáky a vložíme do pripravenej šťavy.
  2. Zo žĺtkov a z múky vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme asi na 1 mm hrúbku. Batáty upečieme na soli, ošúpeme, roztlačíme vidličkou, pridáme ricottu a ostatné suroviny. Na pripravené cesto ukladáme kopčeky plnky asi 2 cm od seba z každej strany. Potrieme vodou a prekryjeme druhým plátom cesta. Spoje pritlačíme a vykrajujeme ravioly. Uvaríme ich v osolenej vode. Špenátové listy orestujeme na masle spolu so šalotkou a s cesnakom.