Špenátový koláč
Špenátový koláč

Špenátový quiche so syrom fotorecept

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. marca 2021
Špenátový quiche so syrom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Cesto:
250 g
130 g (nakrájané na kocky)
3 PL vychladený (alebo voda)
1 ks
1/2-1 ČL
Náplň:
4 ks
250 ml
1 ks
250 g
150 g (grana padano, niva)
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade, vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 190 stupňov.

    Špenátový quiche so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, špenát a nakrájame.

    Špenátový quiche so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici na lyžici oleja opražíme cibuľu dosklovita, potom pridáme špenát a po chvíľke odstavíme.

    Špenátový quiche so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske zmiešame smotanu s vajcami a postupne pridávame soľ, korenie, nastrúhaný syr a opraženú cibuľu so špenátom.

  5. 5

    Náplň nalejeme na predpečené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu