Špenátový quiche so syrom fotorecept
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
130 g (nakrájané na kocky) |
|
3 PL vychladený (alebo voda) |
|
1 ks |
|
1/2-1 ČL |
|
Náplň: | |
4 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 g (grana padano, niva) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade, vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 190 stupňov.
-
2
Cibuľu, špenát a nakrájame.
-
3
Na panvici na lyžici oleja opražíme cibuľu dosklovita, potom pridáme špenát a po chvíľke odstavíme.
-
4
V miske zmiešame smotanu s vajcami a postupne pridávame soľ, korenie, nastrúhaný syr a opraženú cibuľu so špenátom.
- 5
Náplň nalejeme na predpečené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Tiež Špenátový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu