Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
4 ks |
|
350 g (mrazené listy) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
cca 200 ml |
|
250 ml |
|
3-4 ks |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
1/2 ks biela |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou polovicou ošúpanej cibule. Varíme kým sú polomäkké.
- 2
Do hrnca so zemiakmi a cibuľou pridáme mrazené špenátové listy, ktoré sme mali pripravené bokom. Tým, že sa zemiaky varia vo vode špenát sa po pridaní do hrnca rýchlejšie rozmrazí. Pridáme celé korenie, cesnak nakrájaný na plátky a aj mleté korenie.
- 3
Keď sa už špenátové listy v hrnci rozmrazili a varia sa so zemiakmi, pridáme mlieko a necháme všetko povariť, tým, že sme nemali veľa vody pri varení zemiakov v bode 1, ale len primerane množstvo, tak by po pridaní mlieka mal špenát pekne prebublávať a postupne by sa mala prebytočná voda odpariť. Mäkkú cibuľu vyberieme. Ak máme radi špenát trocha sladší, pridáme cukor. Miešame a varíme kým sa chute spoja.
- 2
Diskusia k receptu