Fašírka so špargľou

Špargľa vo fašírke a v šunke

Autor receptu: redakcia

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú špargľu 3 minúty blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme, schladíme v studenej vode a osušíme. Výhonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky (odrezky môžeme použiť do šalátu alebo len zľahka prehodíme na panvici s maslom, so soľou a s korením, so štipkou cukru a s pár kvapkami limetky alebo pomaranča).
  2. Bravčovú panenku umyjeme, očistíme, nakrájame a pomelieme najemno v mlynčeku na mäso. Do pomletého mäsa pridáme smotanu, vajce, soľ, korenie, postrúhaný parmezán a vymiešame do hladkej masy.
  3. Pripravenou hmotou zabalíme kúsok po kúsku špargľu tak, aby prečnievala špička a spodok špargle. Píniové oriešky posekáme najemno. Obalené špargle zavinieme do plátkov sušenej šunky, vyvaľkáme v orieškoch a pomaly pečieme v panvici s olejom zo všetkých strán.