Fašírka so špargľou
Špargľa vo fašírke a v šunke
Autor receptu: redakcia
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú špargľu 3 minúty blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme, schladíme v studenej vode a osušíme. Výhonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky (odrezky môžeme použiť do šalátu alebo len zľahka prehodíme na panvici s maslom, so soľou a s korením, so štipkou cukru a s pár kvapkami limetky alebo pomaranča).
- Bravčovú panenku umyjeme, očistíme, nakrájame a pomelieme najemno v mlynčeku na mäso. Do pomletého mäsa pridáme smotanu, vajce, soľ, korenie, postrúhaný parmezán a vymiešame do hladkej masy.
- Pripravenou hmotou zabalíme kúsok po kúsku špargľu tak, aby prečnievala špička a spodok špargle. Píniové oriešky posekáme najemno. Obalené špargle zavinieme do plátkov sušenej šunky, vyvaľkáme v orieškoch a pomaly pečieme v panvici s olejom zo všetkých strán.