Špargľový koláč
Špargľový koláč

Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 08:00
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g chladené
12 ks
250 ml
250 g
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Štyri menšie obdĺžnikové formičky na koláčiky (alebo jednu koláčovú formu) vymastíme maslom, dno vyložíme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme a formičky ním vystelieme. Odložíme do chladničky vychladiť.

  2. 2

    Zo špargle oškrabeme dolnú časť stoniek a odkrojíme drevnaté konce. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej pripravenú špargľu a 3 minúty ju povaríme. Potom ju schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Smotanu rozšľaháme s rozdrobeným syrom feta, so žĺtkami a štipkou mletého čierneho korenia. Formičky s cestom vyberieme z chladničky. Rozdelíme do nich smotanovú zmes a na ňu rozložíme stonky špargle.

  4. 4

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Potom koláčiky posypeme nakrájanou parmskou šunkou a ešte 5 minút dopečieme. Necháme krátko vychladnúť, vyberieme z formičiek a podávame.

Diskusia k receptu