Kuracie mäso so zeleninou

Špaldová ryža s kuracím na hrášku

Autor receptu: skatulka

Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave. Naposledy som objavila takúto verziu zo špaldovej múky.

Postup

  1. Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku.
  2. Pridáme na kocky nakrájané kuracie alebo morčacie prsia a orestujeme zo všetkých strán.
  3. Podlejeme vodou alebo vývarom. Dochutíme sladkou paprikou, horčicou, soľou a čiernym korením.
  4. Necháme dusiť asi 15 minút.
  5. Na záver pridáme mrazenú mrkvu a hrášok.
  6. Chvíľku povaríme, ak je potrebné zahustíme ešte solamylom.
  7. Slovenskú ryžu orestujeme na oleji, aby chytila farbu. Podlejeme vodou v pomere 1:2. Povaríme asi 5 minút. Zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať asi 10 minút.