Kuracie mäso so zeleninou
Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Autor receptu: skatulka
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je
to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave.
Naposledy som objavila
takúto verziu zo špaldovej múky.
Postup
- Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku.
- Pridáme na kocky nakrájané kuracie alebo morčacie prsia a orestujeme zo všetkých strán.
- Podlejeme vodou alebo vývarom. Dochutíme sladkou paprikou, horčicou, soľou a čiernym korením.
- Necháme dusiť asi 15 minút.
- Na záver pridáme mrazenú mrkvu a hrášok.
- Chvíľku povaríme, ak je potrebné zahustíme ešte solamylom.
- Slovenskú ryžu orestujeme na oleji, aby chytila farbu. Podlejeme vodou v pomere 1:2. Povaríme asi 5 minút. Zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať asi 10 minút.