Slaný bryndzový koláč

Slaný bryndzovo-smotanový koláč

Autor receptu: margitka100

Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.

15
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások z droždia, 100 ml vlažného mlieka, lyžice múky a 1 malej lyžičky cukru. Necháme cca 10 minút postáť.
  2. Múku, soľ a olej dáme do misky, pridáme kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Mlieka môžeme trocha pridať, ak sa nám zdá cesto tuhé. Ja cesto hnetiem v robote na stredné otáčky, cca 10 minút. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinku.
  3. Plech potrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech.
  4. Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, posolíme, okoreníme. Natrieme rovnomerne na cesto. Dáme slaninku nakrájanú na kocky a cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
  5. Pečieme na 180 približne 45 minút. Upečený koláč posypeme nasekanou pažítkou.