Slaný bryndzový koláč
Slaný bryndzovo-smotanový koláč
Autor receptu: margitka100
Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.
15 porcií |
120 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Urobíme si kvások z droždia, 100 ml vlažného mlieka, lyžice múky a 1 malej lyžičky cukru.
Necháme cca 10 minút postáť.
- Múku, soľ a olej dáme do misky, pridáme kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Mlieka môžeme trocha pridať, ak sa nám zdá cesto tuhé. Ja cesto hnetiem v robote na stredné otáčky, cca 10 minút. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinku.
- Plech potrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
Cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech.
- Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, posolíme, okoreníme.
Natrieme rovnomerne na cesto.
Dáme slaninku nakrájanú na kocky a cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
- Pečieme na 180 približne 45 minút. Upečený koláč posypeme nasekanou pažítkou.