Šišky z rúry so sušeným mliekom plnené citrónovým krémom a malinami fotorecept
Foto: olinecka
Výborné pohostenie, alebo len tak k sýtej polievke k obedu či večeri.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml) |
|
2 PL |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
200 ml vlažné |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
1 kocka |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Pudingový krém: | |
1 bal. (v prášku) |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
2 PL (16-18 %) |
|
Šľahačka: | |
250 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku hladkú aj polohrubú preosejeme, pridáme cukor, soľ, vykysnutý kvások, vajíčka, žĺtok. Vo vlažnej vode rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré pridáme do zmesi a nakoniec prilejeme aj olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30-40 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrojíme šišky.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie uložíme šišky a necháme na plechu nakysnúť 20 minút.
-
4
Zo zvyškov cesta budú pečené lekvárové buchty, ktoré tiež necháme krátko nakysnúť.
-
5
Pred vložením do rúry potrieme šišky rozšľahaným vajíčkom. Buchty potrieme najprv rozpusteným maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
-
6
Suroviny na plnku.
-
7
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme a necháme vychladnúť.
-
8
Vychladnutý puding a kyslú smotanu tyčovým mixérom spojíme do hladkého krému.
-
9
Šišky po upečení potrieme rozpusteným maslom. Necháme vychladnúť.
-
10
Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha. Pudingovú plnku a šľahačku naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnou špičkou.
-
11
Šišky prekrojíme na polovice a pripravíme ovocie.
-
12
Plníme šišky - pudingový krém, šľahačka, ovocie.
-
13
Naplnené posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Veľmi dobreeee..., ako píšeš dobrota...
Som rada že som ťa oslovila touto dobrotou ,určite vyskúšaj... fantastické.