Černicový koláč
Černicový koláč

Mrveničkový koláč s černicami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 31. marca 2025
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
150 g
100 g
1 bal.
1 bal.
Plnka:
400 g
100 g




Postup

  1. 1

    Černice dáme do hrnca a varíme na miernom ohni s kryštálovým cukrom za občasného miešania. Necháme vychladnúť. Múku, krupicu, maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva dáme do misky a urobíme zo všetkých surovín mrveničkové cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 2 polovice. Menšiu nádobu na pečenie (28x17 cm) obložíme papierom na pečenie a vysypeme polovicu cesta. Na to rovnomerne nanesieme pripravené černice a prekryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme 40 minút na 180 °C.

    Mrveničkový koláč s černicami  - obrázok 2

Diskusia k receptu