
Foto: Shutterstock
Čerstvo vypražený rezeň je pochúťka a je jedno či ide o teľací, bravčový alebo z hydinového mäsa. Po pár hodinách či na druhý deň to však už nie je to pravé orechové. Ako zohriať rezne tak, aby ste si na nich ešte pochutnali alebo ako ich prípadne ešte vylepšiť?
1. Najlepšie – v rúre
Najlepší spôsob ako ohrievať rezne je v rúre, vyžaduje to síce trochu času, ale takto zohriate rezne sa najviac približujú tým čerstvým. Ako to správne urobiť?Rúru predhrejte na približne 125 °C. Na panvici rozohrejte tuk, aby bol horúci a každý rezeň doň na chvíľu ponorte. Potom každý zabaľte do papiera na pečenie a do alobalu. Papier zabezpečí, že trojobal zostane chrumkavý. Ohrievajte v rúre približne 25 až 30 minút.
2. Najrýchlejšie – na panvici
Ak chcete vyprážané rezne ohriať rýchlo, najlepšie je použiť panvicu. Na panvici s nepriľnavým povrchom na miernom ohni rozohrejte olej. Vložte rezne a ohrievajte 3 minúty, počas toho ich otáčajte.
Foto: Shutterstock
3. V mikrovlnnej rúre – dá sa, ale...
Rezeň sa dá ohriať aj v mikrovlnnej rúre, ale nie je to najvhodnejší spôsob, trojobal zostane mäkký a akoby rozmočený. Ak vám to nevadí, alebo ak vám dokonca takto pripravený rezeň chutí viac, môžete ho vo vhodnej nádobe ohrievať v mikrovlnnej rúre 2 minúty pri výkone 600 W.Zapečte ho
Rezeň nemusíte len zohrievať, môžete ho "apgrejdnúť" na iné jedlo. Napríklad tak, že ho zapečiete so syrom. Predhrejte rúru na 150 °C a položte rezne na plech. Na ne položte plátok syra a podľa chuti pridajte cibuľu, šunku, paradajky... Nakoniec položte ďalší plátok syra.Plech vložte do vyhriatej rúry na približne 15 minút, ak máte grilovaciu funkciu, tak ešte nakoniec 5 minút nechajte grilovať. Môžete podávať s prílohou.
Ďalšou možnosťou je poliať rezne teplou paradajkovou omáčkou a posypať nastrúhaným syrom či nakrájaným natvrdo vareným vajíčkom.

Foto: Shutterstock
Rezne nastudeno
Samozrejme, rezne sa dajú jesť aj studené, ale z chladničky ich vyberte troška skôr pred samotnou konzumáciou, aby neboli úplne ľadové.Možno ich použiť na obložený chlieb, keď ich môžete položiť na listy šalátu a pokvapkať majonézou, alebo ich servírovať s miešaným šalátom. Do misy alebo misiek nakrájajte zelený šalát, paradajky, cibuľu, nastrúhame mrkvu a môžete pridať aj konzervovanú fazuľu. Zamiešajte s dresingom podľa chuti a na vrch položte na pásiky nakrájaný rezeň.
Diskusia k článku