Pudingový zákusok
Šišky z rúry so sušeným mliekom plnené citrónovým krémom a malinami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborné pohostenie, alebo len tak k sýtej polievke k obedu či večeri.
12 porcií |
50-55 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku hladkú aj polohrubú preosejeme, pridáme cukor, soľ, vykysnutý kvások, vajíčka, žĺtok. Vo vlažnej vode rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré pridáme do zmesi a nakoniec prilejeme aj olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30-40 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrojíme šišky.
- Plech vyložíme papierom na pečenie uložíme šišky a necháme na plechu nakysnúť 20 minút.
- Zo zvyškov cesta budú pečené lekvárové buchty, ktoré tiež necháme krátko nakysnúť.
- Pred vložením do rúry potrieme šišky rozšľahaným vajíčkom. Buchty potrieme najprv rozpusteným maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
- Suroviny na plnku.
- V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý puding a kyslú smotanu tyčovým mixérom spojíme do hladkého krému.
- Šišky po upečení potrieme rozpusteným maslom. Necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha. Pudingovú plnku a šľahačku naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnou špičkou.
- Šišky prekrojíme na polovice a pripravíme ovocie.
- Plníme šišky - pudingový krém, šľahačka, ovocie.
- Naplnené posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.