Pudingový zákusok

Šišky z rúry so sušeným mliekom plnené citrónovým krémom a malinami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborné pohostenie, alebo len tak k sýtej polievke k obedu či večeri.

12
porcií
50-55 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku hladkú aj polohrubú preosejeme, pridáme cukor, soľ, vykysnutý kvások, vajíčka, žĺtok. Vo vlažnej vode rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré pridáme do zmesi a nakoniec prilejeme aj olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30-40 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrojíme šišky.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie uložíme šišky a necháme na plechu nakysnúť 20 minút.
  4. Zo zvyškov cesta budú pečené lekvárové buchty, ktoré tiež necháme krátko nakysnúť.
  5. Pred vložením do rúry potrieme šišky rozšľahaným vajíčkom. Buchty potrieme najprv rozpusteným maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
  6. Suroviny na plnku.
  7. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme a necháme vychladnúť.
  8. Vychladnutý puding a kyslú smotanu tyčovým mixérom spojíme do hladkého krému.
  9. Šišky po upečení potrieme rozpusteným maslom. Necháme vychladnúť.
  10. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha. Pudingovú plnku a šľahačku naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnou špičkou.
  11. Šišky prekrojíme na polovice a pripravíme ovocie.
  12. Plníme šišky - pudingový krém, šľahačka, ovocie.
  13. Naplnené posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.