Sexi švédske buchty Jamieho Olivera fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 19. februára 2011

Už dávno som chcela tento recept vyskúšať. Bola to trochu "babračka" a všetko som zašpinila od čučoriedok, ale stálo to za to :)

8
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

370 ml, vlažné
7 g, sušené
2 ks
štipka
1 lyžička
275 g
50 g, rozpustené
750 g
375 g
1 ks
20 g

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka vsypeme sušené droždie a necháme na teplom mieste, kým pokračujeme v ďalšej príprave.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky rozbijeme dve vajcia, pridáme štipku soli a začneme šľahať.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme 200 g kryštálového cukru, kardamon a pokračujeme v šľahaní.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa cukor úplne rozpustí a vajíčka majú krémovitú konzistenciu, pridáme 50 g rozposteného masla.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre zamiešame a do zmesi vlejeme mlieko s droždím.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame a vsypeme múku (najprv 500 gramov, všetko dobre zmiešame, a potom zvyšných 250 g). Druhú časť múky môžeme vmiešať ručne. Až do tohto momentu som na miešanie používala len vidličku, ako Jamie vo svojom programe.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým cesto kysne, zmiešame čučoriedky so 75 g kryštálového cukru, kôrou z jedného pomaranča a šťavou z polovice pomaranča...

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a pripravíme si plech, na ktorý dáme papier na pečenie, kúsky masla a posypeme ho hnedým cukrom.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vykysnuté cesto roztiahneme do tvaru obdĺžnika a vtlačíme doň čučoriedky.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto zložíme.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rukami ho rozthneme na polovice a každú časť rozrežeme na štyri časti.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    V tejto fáze už je všetko špinavé od čučoriedok, ale ešte nekončíme. Každý malý bochník natiahneme, vytvoríme z neho akéhosi slimáčika alebo ružičku a uložíme na pripravený plech.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Buchty necháme kysnúť asi pol hodiny a pred vložením do rúry ich ešte poprášime cukrom a pomarančovou kôrou.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov 20 až 25 minút.

    Sexi švédske buchty Jamieho Olivera (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

marianne69
....teda babracka to je:-)ale stoji zato.A ja mam Jamieho recepty rada,tak sa s tym rada pobabrem....
maartina
predbehla si ma :) ...tiež sa mi tento recept veľmi páči a s úžasom som pozerala, čo z tej čučoriedkovej guče nakoniec vykúzli, no vyzerali tak úžasne, že za pokus jednoznačne stoja ...super recept, pekný fotopostup, vyšli Ti úplne nádherne :))
tinca
videla som,keď ich robil, môžu byť dobré, ale riadna babračka
cica2
fíííha, no nemá to chybu, mne sa páči :) Si šikuľka!
sjuz
to je fakt super receptík:), mne by sa nechcelo ho robiť práve kvôli tým čučoriedkam...:))
jerica
je to tak ako som písala (IQ) výborný recept , mám ríbezle v mrazáku , nebude problém vyskúšať , ukladám , to stojí za to!!
kkaja
vyskúšam tento ubabraný recept ... už sa na to teším :))))
mňam
mikat
Tak toto je riadny miš-maš :))) Pri tomto recepte asi platí, že čím zababranejšie, tým vydarenejšie :))) Pozerám, že ani to skladanie cesta nemá nejakú extra predpísanú formu :) Ale si sa vyšantila, paráda! Musí to byť krásne chrumkavo - sladko - šťavnaté :P .......ja to teda skúsim....
lubisthemple
@mikat , máš pravdu, cesto môžeš zložiť ako chceš, aj tak nakoniec z toho vznikne niečo niečo neidentifikovateľné :) ale výsledok bol super :)
vimar
robili sme a boli úžasné....
inak, nerobil to niekto s riadnym droždím, nemám sušené a neviem, ako si to previesť na normálnu kocku, koľko čerstvého droždia zodpovedá sušenému....?
lejla1
najlepšie koláčiky čo som kedy jedla, keď ich môj manžel upiekol všetci sme sa len tak zalizovali
sugarpop
Práve som si na youtube pozrela video k tomuto receptu, takže je rozhodnuté - dnes to jednoznačne musím odskúšať :))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha