Sexi švédske buchty Jamieho Olivera fotorecept
Foto: lubisthemple
Už dávno som chcela tento recept vyskúšať. Bola to trochu "babračka" a všetko som zašpinila od čučoriedok, ale stálo to za to :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
370 ml, vlažné |
|
7 g, sušené |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1 lyžička |
|
275 g |
|
50 g, rozpustené |
|
750 g |
|
375 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka vsypeme sušené droždie a necháme na teplom mieste, kým pokračujeme v ďalšej príprave.
-
2
Do misky rozbijeme dve vajcia, pridáme štipku soli a začneme šľahať.
-
3
Pridáme 200 g kryštálového cukru, kardamon a pokračujeme v šľahaní.
-
4
Keď sa cukor úplne rozpustí a vajíčka majú krémovitú konzistenciu, pridáme 50 g rozposteného masla.
-
5
Dobre zamiešame a do zmesi vlejeme mlieko s droždím.
-
6
Premiešame a vsypeme múku (najprv 500 gramov, všetko dobre zmiešame, a potom zvyšných 250 g). Druhú časť múky môžeme vmiešať ručne. Až do tohto momentu som na miešanie používala len vidličku, ako Jamie vo svojom programe.
-
7
Cesto necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
-
8
Kým cesto kysne, zmiešame čučoriedky so 75 g kryštálového cukru, kôrou z jedného pomaranča a šťavou z polovice pomaranča...
-
9
...a pripravíme si plech, na ktorý dáme papier na pečenie, kúsky masla a posypeme ho hnedým cukrom.
-
10
Vykysnuté cesto roztiahneme do tvaru obdĺžnika a vtlačíme doň čučoriedky.
-
11
Cesto zložíme.
-
12
Rukami ho rozthneme na polovice a každú časť rozrežeme na štyri časti.
-
13
V tejto fáze už je všetko špinavé od čučoriedok, ale ešte nekončíme. Každý malý bochník natiahneme, vytvoríme z neho akéhosi slimáčika alebo ružičku a uložíme na pripravený plech.
-
14
Buchty necháme kysnúť asi pol hodiny a pred vložením do rúry ich ešte poprášime cukrom a pomarančovou kôrou.
-
15
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov 20 až 25 minút.
mňam
inak, nerobil to niekto s riadnym droždím, nemám sušené a neviem, ako si to previesť na normálnu kocku, koľko čerstvého droždia zodpovedá sušenému....?