Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi fotorecept

skolavareniapolusSkolaVareniaPolus, 29. júna 2017 10:00
Ďalšie recepty »

Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

30 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na rímskom šaláte odrežeme spodný hlúb, šalát umyjeme, osušíme, natrháme na kúsky.

  2. 2

    Čerstvý hrášok vylúpeme, oblanšírujeme (rýchlo hodíme do osolenej vody, necháme pár sekúnd variť, scedíme a schladíme v studenej vode).

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na špargli odrežeme tvrdé konce, ošúpeme spodnú časť, oblanšírujeme podobne ako hrášok.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne rýchlo ugrilujeme na masle a nakrájame na asi 2 cm dlhé kúsky.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Reďkvičky a paradajky narežeme na štvrtiny. Šalotku nakrájame na plátky a jemne opražíme na olivovom oleji. Rímsky šalát, hrášok, špargľu, šalotku, reďkvičky a paradajky zmiešame.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na zálievku rozmixujeme cesnak, kapary, ančovičky, surové alebo uvarené žĺtky. Pridáme limetkovú šťavu, horčicu, med, sushi ocot. Zmixujeme na hladkú zálievku a vmiešame do šalátu.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chlebové krutóny pripravíme tak, že na panvici pomaly roztopíme maslo, na ktorom opražíme natrhaný chlieb. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a premiešame. Dáme aj s panvicou na 10 minút do rúry na 160 °C. Vyberieme a necháme vychladnúť na papierovej utierke.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu premiešame so zálievkou. Podávame s chlebovými krutónmi.

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist