Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Gaba Kocáka
príprava
Postup
-
1
Na rímskom šaláte odrežeme spodný hlúb, šalát umyjeme, osušíme, natrháme na kúsky.
- 2
Čerstvý hrášok vylúpeme, oblanšírujeme (rýchlo hodíme do osolenej vody, necháme pár sekúnd variť, scedíme a schladíme v studenej vode).
- 3
Na špargli odrežeme tvrdé konce, ošúpeme spodnú časť, oblanšírujeme podobne ako hrášok.
- 4
Následne rýchlo ugrilujeme na masle a nakrájame na asi 2 cm dlhé kúsky.
- 5
Reďkvičky a paradajky narežeme na štvrtiny. Šalotku nakrájame na plátky a jemne opražíme na olivovom oleji. Rímsky šalát, hrášok, špargľu, šalotku, reďkvičky a paradajky zmiešame.
- 6
Na zálievku rozmixujeme cesnak, kapary, ančovičky, surové alebo uvarené žĺtky. Pridáme limetkovú šťavu, horčicu, med, sushi ocot. Zmixujeme na hladkú zálievku a vmiešame do šalátu.
- 7
Chlebové krutóny pripravíme tak, že na panvici pomaly roztopíme maslo, na ktorom opražíme natrhaný chlieb. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a premiešame. Dáme aj s panvicou na 10 minút do rúry na 160 °C. Vyberieme a necháme vychladnúť na papierovej utierke.
- 8
Zeleninu premiešame so zálievkou. Podávame s chlebovými krutónmi.
- 2
Diskusia k receptu