Jahňacie mäso

Saag s jahňacím mäsom a kokosovým mliekom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Špenát sparíme v osolenej vriacej vode asi na minútu. Scedíme, necháme vychladnúť a zmiešame so zeleným čili.
  2. Na dne nádoby rozpálime olej, pridáme bobkové listy, zelený a čierny kardamóm, škoricu, klinčeky a rascu. Keď rasca začne meniť farbu, pridáme nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme ďalšiu minútu. Pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu, čili a jahňacie mäso. Orestujeme a stále miešame. Pridáme tri šálky vody. Osolíme a varíme, kým jahňacie mäso nie je úplne mäkké.
  3. Na záver pridáme sparený špenát a kokosové mlieko.