Rizoto
Rizoto s dubákmi a kuracími prsami
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme premytú ryžu, krátko opražíme, pridáme
posekaný cesnak a ešte opražíme. Podlejeme časťou horúceho
vývaru. Pridáme pokrájané olúpané paradajky, pór a varíme "dosucha".
- K ryži pridáme osolené a okorenené mäso pokrájané na väčšie kocky, posekané čili papričky a slaninu. Krátko opečieme,
podlejeme vínom a necháme vyvariť. Podlejeme horúcim
vývarom a pomaly varíme asi 10 minút.
- Pokrájané dubáky opražíme na masle a spolu s pokrájanými
fazuľkami vmiešame do rizota. Ak treba, podlejeme. Dusíme
pár minút, aby fazuľky zostali trochu chrumkavé.
Na záver necháme odpočívať prikryté ešte 1–2 minúty,
aby rizoto získalo správnu konzistenciu.
|