Rizoto

Rizoto s dubákmi a kuracími prsami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme premytú ryžu, krátko opražíme, pridáme posekaný cesnak a ešte opražíme. Podlejeme časťou horúceho vývaru. Pridáme pokrájané olúpané paradajky, pór a varíme "dosucha".
  2. K ryži pridáme osolené a okorenené mäso pokrájané na väčšie kocky, posekané čili papričky a slaninu. Krátko opečieme, podlejeme vínom a necháme vyvariť. Podlejeme horúcim vývarom a pomaly varíme asi 10 minút.
  3. Pokrájané dubáky opražíme na masle a spolu s pokrájanými fazuľkami vmiešame do rizota. Ak treba, podlejeme. Dusíme pár minút, aby fazuľky zostali trochu chrumkavé. Na záver necháme odpočívať prikryté ešte 1–2 minúty, aby rizoto získalo správnu konzistenciu.