Rezeň z daniela s hubovými pirohmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Danielie mäso nakrájame na rezne, okoreníme ich, polejeme olivovým olejom a necháme odležať aspoň 12 hodín. Potom rezne opečieme na panvici zo všetkých strán a dáme dopiecť do rúry pri 140 °C na 12 minút.
  2. Plnka: Na cibuli opečieme lesné huby, podlejeme ich vývarom, bielym vínom a smotanou. Dochutíme cesnakom.
  3. Pirohy: Z uvarených zemiakov pripravíme zemiakové cesto, do ktorého zabalíme zmes z húb. Naplnené pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
  4. Bylinky zmiešame s maslom a s cesnakom, dochutíme soľou a bylinkovým maslom a prelejeme pirohy.