Rezeň z daniela s hubovými pirohmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 140 °C |
Postup- Danielie mäso nakrájame na rezne, okoreníme ich, polejeme olivovým olejom a necháme odležať aspoň 12 hodín. Potom rezne opečieme na panvici zo všetkých strán a dáme dopiecť do rúry pri 140 °C na 12 minút.
- Plnka: Na cibuli opečieme lesné huby, podlejeme ich vývarom, bielym vínom a smotanou. Dochutíme cesnakom.
- Pirohy: Z uvarených zemiakov pripravíme zemiakové cesto, do ktorého zabalíme zmes z húb. Naplnené pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
- Bylinky zmiešame s maslom a s cesnakom, dochutíme soľou a bylinkovým maslom a prelejeme pirohy.
|