Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano fotorecept

sracz - fotkasracz, 25. októbra 2019
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept)
Foto: sracz

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú klímu). Správne pripravená restovaná pečeň je naopak „hodvábne“ sladká. Nuž a o kombináciu týchto dvoch chutí som sa pokúsil pri zostave raňajok podľa postupu v tomto rcp. Podľa nás sa mi to podarilo a možno, že zachutí aj niektorému z Vás, vážení a milí priatelia, Varešky a Varešiaci. Každé z týchto jedál je „univerzálne“, môžete ho podávať samostatne, alebo v kombinácii.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2-3 PL
12-15 ks
240-250 ml
podľa chuti
podľa chuti
2-3 KL čerstvé
Restovaná pečeň:
2-3 PL
240-250 g väčšia
240-250 ml mäsitá
podľa chuti
500-600 g
0,5 PL
2-3 KL čerstvé
podľa chuti
 (na ozdobu)
 (pečivo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup prípravy je jednoduchý a hlavne rýchly, preto som po nakrájaní jednotlivých ingrediencií, začal hneď na dvoch panviciach. V prvej som na oleji podusil listový kel (z každého listu som vyrezal hrubé „nervy“) s asi 12 cm kúskom bielozelenej časti póru, štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením. Až zelenina zmäkne, „korunujem“ ju 2-3 KL čerstvého masla.

    Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej panvici s olejom som orestoval tentoraz žltú cibuľu a po chvíľke pridal dve zelené mäsité papriky aj s ich pokrájanými „srdiečkami“. Posypal čerstvo mletým čiernym korením (soľ pridám až úplne vo „finále“), premiešal spolu podusil až paprika bola polomäkká a vložil laloky kuracej pečene (celú noc si „hoväla“ v plnotučnej horčicovej „Liptov“ marinade) a rovné 4 min orestoval na jednej strane, potom ich pomocou kuchynských klieští poobracal, jemne posypal mletou sladkou paprikou a dorestoval ďalšie 4 min aj na druhej strane. Potom som ich prstami posypal soľou, zmiešal, pridal „oriešok“ masla a prikryl pokrievkou.

    Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obe polovice jedla som mal pripravené, teraz už ich stačilo servírovať na taniere, ozdobiť troškou „prstienkov“ pokrájaného póru a dobrú chuť. Zajedali sme ich domácim chlebíkom!

    Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhý týždeň, čo teploty u nás poklesli ku ~ 35 ºC a už je to vidno ako na červených,

    Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tak aj na žltých ružiach!

    Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: