Plnené cestoviny
Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótom
Autor receptu: redakcia
Postup- Hubová plnka: Šalotku a cesnak nakrájame najemno, dáme ich
do panvice spolu s maslom a restujeme dozlatista. Potom pridáme
dubáky nakrájané na malé kocky,
a restujeme, nech pustia chuť
a vôňu. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou
a korením. Necháme vychladnúť,
aby sme mohli naplniť cesto.
- Cesto: Zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a naplníme ich vychladnutou hubovou plnkou. Preložíme a na krajoch stlačíme, aby plnka zostala
pri varení vnútri. Ravioly uvaríme v slanej vode.
- Cibuľový kompót: Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Necháme podusiť
3 minúty, pridáme maslo na zjemnenie
a dochutíme.
- Stonkový zeler nakrájame na pásiky. Na panvicu dáme maslo a necháme ho trocha vyškvariť, kým necítime orieškovú vôňu. Potom pridáme nakrájaný zeler a odstavíme z ohňa.
- Domáce ravioly podávame s cibuľovým kompótom a stonkovým zelerom na masle.
|