Plnené cestoviny

Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hubová plnka: Šalotku a cesnak nakrájame najemno, dáme ich do panvice spolu s maslom a restujeme dozlatista. Potom pridáme dubáky nakrájané na malé kocky, a restujeme, nech pustia chuť a vôňu. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Necháme vychladnúť, aby sme mohli naplniť cesto.
  2. Cesto: Zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a naplníme ich vychladnutou hubovou plnkou. Preložíme a na krajoch stlačíme, aby plnka zostala pri varení vnútri. Ravioly uvaríme v slanej vode.
  3. Cibuľový kompót: Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Necháme podusiť 3 minúty, pridáme maslo na zjemnenie a dochutíme.
  4. Stonkový zeler nakrájame na pásiky. Na panvicu dáme maslo a necháme ho trocha vyškvariť, kým necítime orieškovú vôňu. Potom pridáme nakrájaný zeler a odstavíme z ohňa.
  5. Domáce ravioly podávame s cibuľovým kompótom a stonkovým zelerom na masle.