Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku videorecept
Tento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov. Jemné kysnuté cesto, vanilkový puding a chrumkavú perníkovú posýpku, ktorá krásne rozvonia celý dom. Zobraziť celý popisTento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov. Jemné kysnuté cesto, vanilkový puding a chrumkavú perníkovú posýpku, ktorá krásne rozvonia celý dom. Sladký, vláčny a voňavý – presne taký, aký má byť koláč z maminej kuchyne.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 ml |
|
| 50 g |
|
| 500 g |
|
| 70 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 kocky (20 g) |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Pudingová plnka: | |
| 1 l |
|
| 2 bal. |
|
| 80 g |
|
| Perníková posýpka: | |
| 320 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Cesto: V zohriatom mlieku rozpustíme na kocky nakrájané maslo.
- 2
Do veľkej misy dáme múku, oba druhy cukru, štipku soli a premiešame. Ďalej rozdrobíme droždie, prilejeme vlažné mlieko s maslom, pridáme vajce a všetko spolu vymiesime na cesto najlepšie mixérom s nadstavcami na miesenie. Môžeme ešte premiesiť aj ručne. Pripravené cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme hodinu kysnúť.
- 3
Medzitým si pripravíme pudingovú plnku tak, že väčšinu mlieka dáme zohriať do hrnca a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor. Zmes vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme puding. Prelejeme ho do misy, povrch prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
- 4
Na posýpku rukami spracujeme maslo s cukrom, so soľou, perníkovým korením a s hladkou múkou.
- 5
Vykysnuté cesto roztiahneme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto nanesieme vychladnutý vanilkový puding a navrch nasypeme perníkovú posýpku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 až 30 minút.
Tiež posýpkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu