Karfiolové fašírky ako od mamičky
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol uvaríte tak, že ho nakrájaný na ružičky vložíte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíte približne 10-15 minút, kým nezmäkne, nepoužívajte pokrievku, aby karfiol nebol horký. (Celý karfiol varte dlhšie - asi 15-20 minút). Čas varenia si upravte podľa toho, akú mäkkosť preferujete – pre chrumkavejší karfiol varte kratšie. Skontrolujte mäkkosť zapichnutím vidličky.
- 2
Uvarený karfiol necháme dobre odkvapkať a vychladnutý rozmačkáme. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a toľko krupice, aby sa dali formovať fašírky. Dobre premiešame. Krupice dáme najprv menej a necháme ju 15 minút nabobtnať, ak je jej málo, pridáme.
- 3
Potom tvarujeme fašírky, obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji z oboch strán. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatarkou alebo jogurtovou omáčkou.
Tiež karfiolové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu