Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky ako od mamičky

manekenpix - fotkamanekenpix, včera 08:12
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2 ks (podľa veľkosti karfiolu)



Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríte tak, že ho nakrájaný na ružičky vložíte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíte približne 10-15 minút, kým nezmäkne, nepoužívajte pokrievku, aby karfiol nebol horký. (Celý karfiol varte dlhšie - asi 15-20 minút). Čas varenia si upravte podľa toho, akú mäkkosť preferujete – pre chrumkavejší karfiol varte kratšie. Skontrolujte mäkkosť zapichnutím vidličky.

  2. 2

    Uvarený karfiol necháme dobre odkvapkať a vychladnutý rozmačkáme. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a toľko krupice, aby sa dali formovať fašírky. Dobre premiešame. Krupice dáme najprv menej a necháme ju 15 minút nabobtnať, ak je jej málo, pridáme.

  3. 3

    Potom tvarujeme fašírky, obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji z oboch strán. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatarkou alebo jogurtovou omáčkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, myslím si, že za ten čas ostane z karfiolu kaša, ak sa tak dlho bude variť, stačí 5-8 minút......Inak, niečo podobné mám v pláne aj ja robiť, placky z karfiolu. Aj tento recept sa mi zdá dobrý.....
1x sracz