Halušky
Pšenično-ražné halušky s tofu (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie.* Používam tofu, ale tieto halušky možno použiť s čímkoľvek ako klasické, s tvarohom, kapustou, bryndzou...
Postup
- V miske zmiešame obe múky, soľ a vajce. Pridáme toľko vody, aby sme vypracovali cesto ako na bežné noky. Halušky sádžeme cez haluškovač do vriacej osolenej vody a varíme asi 3 minúty. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
- Tofu nakrájame na kocky. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nakrájané tofu a restujeme asi 5 minút.
- Na taniere dáme halušky, posypeme tofu aj s výpekom a ozdobíme sekanou pažítkou. Kto chce, môže poliať aj trochou kyslej smotany.