Polievka z daniela
Polievka z daniela

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 25. apríla 2019
Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept)
Foto: kvakac

Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú ma naučil robiť jeden poľovník. Vývar z diviny je zdravý, žiadna mastnota. Vhodný na diéty.

8
porcií
5 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g mäsové
3 ks
2 ks
100 g
300 g
100 ml
4 strúčiky
3 cm
Koreniny:
10 ks
3 ks
6 ks
Na guľky:
2 ks
150 g
1 KL
4 strúčiky
 (na záver)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsovú kosť pretneme, aby na vošla do hrnca. Zalejeme studenou vodou a dáme variť. Ako sa to rozvarí, začnú sa robiť šuminy, tie vyberáme, pokiaľ nám to neostane čisté. Varíme asi hodinu.

    Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme zeleninu a hlivu, ktorú pokrájame. Ostatné necháme v celku.

    Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodinovom varení mäsa pridáme všetku zeleninu, koreniny a osolíme. Po rozvarení nalejeme víno. Sporák stíšime, nech sa to pomaly varí. Kosti a zeleninu po 150 minútovom varení ( aby mäso bolo mäkké) vyberieme a dáme do hrnca hlivu variť aspoň 20 minút. Zatiaľ mäso z kostí oberieme a rozmixujeme. K mäsu pridáme krupicu, vajcia, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a nakrájanú zelerovú vňať. Osolíme a dobre to vymiešame na hustú hmotu, z ktorej vytvarujeme guľky. Zeleninu krájame na drobnejšie. Napokon zeleninu a guľky dáme do polievky a varíme. Až nám guľky vyplávajú na vrch polievky. To ešte tak zo 5 minút povaríme.

    Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Napokon pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a polievku odstavíme zo sporáku. Necháme chvíľu postať a môžme nakladať. Je to dobrá a zdravá poľovnícka polievka.

    Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@Zolik (25.4.2019 15:15)

Ďakujem za koment. Niekto nemá rád chuť diviny , ale to víno ju zmierni. Už som to skúšal aj s vínnym octom, nie je to ono. Kvalitné biele víno je to pravé orechové. No keď sa ho dá zase viac, tak prerazí chuť polievky.
@Kvakac
Ja divinu milujem. Vino k divine patri. Ked divinu peciem tak pridavam este aj stamperlik vodky na cca 1kg mäsa.
Nech sa ti s varechou v ruke aj nadalej takto pekne dari!
@45678 (25.4.2019 17:28)

Ďakujem za koment. Ja som to dostal aj vnútorností. Tak som robil guľáš, polievku a napokon aj Jágerek. Tak sme mali zmenu. Jágerek som aj fotil, tak to zajtra pozriem, čo som tam vlastne mám uložené.
HLIVA MÁ PODĽA MŇA DOSŤ KYSLÚ CHUŤ A TREBA JU VŽDY DOLADIŤ TROCHOU SÓJOVEJ OMÁČKY. TRISTO GRAMOV HLIVY ZNESIE AJ 2 ALEBO TRI LYŽICE SÓJOVKY. A PRIDAL BY SOM AJ TROCHU MAJORÁNKY A DRVENEJ RASCE.

Pridaj komentár k receptu: