Foto: evusik
Polievka bola u nás odjakživa základ a keď navarím takúto dobrotu nepotrebujem ani druhý chod :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na samotnú polievku nám stačí zopár surovín... ja si odkladám do mrazáku kožky zo slaniny a keď varím takúto alebo podobnú polievku pridávam na prilepšenie aj tieto kožky
-
2
na masti si speníme cibuľku, pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, orascujeme
-
3
pridáme nakrájaný kel a kožky zo slaninky, zalejeme vodou a varíme asi 30 minút. Na záver pridáme majoránku a pretlačený cesnak. Ochutnáme, ak treba dosolíme, dokoreníme.
-
4
Bravčové mäso (ja používam odrezky, ktoré odkladám do mrazáka) pomelieme, pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané rožky, vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a bylinky, osolíme, okoreníme a dobre všetko spolu premiešame. Ak treba pridáme strúhanku na zahustenie, alebo vajíčko na rozriedenie.
-
5
z mäsovej masy tvarujeme guľky a kladieme ich na pomastený plech
-
6
dáme zapiecť do rúry
-
7
a môžeme podávať.... dobrú chuť!
-
8
ja som k polievke ešte upiekla chlieb so sušenými rajčinami a tak nám toto jedlo poslúžilo aj ako polievka aj ako hlavný chod....
Diskusia k receptu