Foto: danda3
Od kamarátky som mala požičanú kuchárku od Zdeňka Šmajstrla "Pohánka ve mlýně a v kuchyni" s kopou fantastických receptov z pohánky a pohánkovej múky. Zobraziť celý popisOd kamarátky som mala požičanú kuchárku od Zdeňka Šmajstrla "Pohánka ve mlýně a v kuchyni" s kopou fantastických receptov z pohánky a pohánkovej múky. Dnes som vybrala na vyskúšanie práve túto bábovku (s malými zmenami) a keďže mi veľmi chutila, podelím sa veľmi rada o recept.♥
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Celé vajcia šľaháme so štipkou soli, potom pridáme rapaduru a med ( alebo 200 g klasického cukru) a opäť šľaháme do peny.
-
2
Pridáme múku + PDP + olej + mlieko (môže byť aj klasické) a na najmenších otáčkach prešľaháme.
-
3
2/3 cesta nalejeme do maslom vymastenej a pohánkovou múkou vysypanej bábovkovej formy.
-
4
Do 1/3 pridáme karob alebo klasické kakao, nalejeme do formy a pomocou vidličky premiešame.
-
5
Pečieme na 170°C cca 45 minút dolný a horný ohrev. Či je bábovka upečená, zistíme pomocou špajdle. Necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy.
-
6
Musela som ochutnať ešte pred cvičením, mňam, zobrala som aj babám na ochutnávku a všetkým veľmi chutila, pohánkovú múku v nej nikto nespoznal.
-
7
No a po cvičení, studená, chutila ešte lepšie.♥
Diskusia k receptu