Pohánková bábovka
Pohánková bábovka

Bezlepková bábovka z pohánkovej múky

novalim - fotkanovalim, 26. januára 2019
Bezlepková bábovka z pohánkovej múky
Foto: novalim

Ktorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky s vlašskými orechami a štipkou mletej škorice. Jemná trená bábovka z prirodzene bezlepkových surovín si vás určite získa. Bez ohľadu na to, či ste bezlepkáči alebo lepkáči.

12
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
60 g mleté
50 g
120 g
125 g (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinný tuk)
4 ks
1 ČL
1 ČL
1 štipka
1 ČL
50 ml (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky.

  2. 2

    Pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko alebo vodu a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.

  3. 3

    Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané bielky.

  4. 4

    Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút.

  5. 5

    Upečenú bábovku sme nechali vychladnúť a pred podávaním sme ju zľahka posypali práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Namiesto praskoveho cukru som osladila javorovym sirupom. Kedze som nemala kukuricny skrob, nahradila som 40g zemiakoveho. Vanilkovy extrakt som nedala vobec. Babovka je velmi dobra, nadychana.


1x haji