Bezlepková bábovka z pohánkovej múky
Foto: novalim
Ktorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky Zobraziť celý popisKtorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky s vlašskými orechami a štipkou mletej škorice. Jemná trená bábovka z prirodzene bezlepkových surovín si vás určite získa. Bez ohľadu na to, či ste bezlepkáči alebo lepkáči.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
60 g mleté |
|
50 g |
|
120 g |
|
125 g (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinný tuk) |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
1 ČL |
|
50 ml (alebo voda) |
|
Postup
-
1
V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky.
- 2
Pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko alebo vodu a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.
- 3
Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané bielky.
- 4
Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút.
- 5
Upečenú bábovku sme nechali vychladnúť a pred podávaním sme ju zľahka posypali práškovým cukrom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jsi poklad! Děkuji za vyzkoušení receptíku. Už se nějakou chvíli chystám na pečení s pohankovou múkou. Povzbudila jsi mě, jsi sluníčko!!
Ahoj, nemusíš sa báť, pečiem z pohánkovej hladkej úplne v pohode. varecha.pravda.sk/recepty/mramorovo-pohankova-babovka/566...
Moc děkuji za povzbuzení i receptík. Já se rozkývu. Bábovky mám moc ráda, i ta tvoje vypadá náramně! Jsi další sluníčko, pohankové!
potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002012950449...
www.foodfest.sk/kypriaci-prasok/...
Treba použiť bezlepkový kypriaci prášok. Túto informáciu sme v surovinách doplnili.