Pohánková bábovka
Pohánková bábovka

Bezlepková bábovka z pohánkovej múky

novalim - fotkanovalim, 26. januára 2019
Bezlepková bábovka z pohánkovej múky
Foto: novalim

Ktorý koláč je najobľúbenejší medzi bezlepkáčmi? Predsa bezlepková bábovka. Receptov nájdete určite mnoho, tento náš v sebe kombinuje orieškovú chuť jemne pomletej pohánkovej múky s vlašskými orechami a štipkou mletej škorice. Jemná trená bábovka z prirodzene bezlepkových surovín si vás určite získa. Bez ohľadu na to, či ste bezlepkáči alebo lepkáči.

12
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
60 g mleté
50 g
120 g
125 g (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinný tuk)
4 ks
1 ČL
1 ČL
1 štipka
1 ČL
50 ml (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky.

  2. 2

    Pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko alebo vodu a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.

  3. 3

    Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané bielky.

  4. 4

    Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút.

  5. 5

    Upečenú bábovku sme nechali vychladnúť a pred podávaním sme ju zľahka posypali práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Namiesto praskoveho cukru som osladila javorovym sirupom. Kedze som nemala kukuricny skrob, nahradila som 40g zemiakoveho. Vanilkovy extrakt som nedala vobec. Babovka je velmi dobra, nadychana.


@Zolik (27.1.2019 18:23)
Jsi poklad! Děkuji za vyzkoušení receptíku. Už se nějakou chvíli chystám na pečení s pohankovou múkou. Povzbudila jsi mě, jsi sluníčko!!
@Danda3 (27.1.2019 21:04)
Moc děkuji za povzbuzení i receptík. Já se rozkývu. Bábovky mám moc ráda, i ta tvoje vypadá náramně! Jsi další sluníčko, pohankové!

Pridaj komentár k receptu: