Bryndzový koláč
Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Podplamenník je taká slovenská pizza.
Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam.* My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto pesta a
kečupu používame tie naše tradičné ingrediencie.
Presne ako Taliani ukladajú na vrch čo majú a čo im chutí, aj u nás je to podobne.
O jeden základný recept sa s vami podelím.
10 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie).
Do múky nastrúhame vopred uvarené zemiaky, osolíme, pridáme vajíčko, olej, kvások a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
- Cesto dáme na vymastený alebo papierom vystlaný plech.
- Na vrch dáme ingrediencie podľa chuti.
Bryndzu s vajíčkom a smotanou vymiešame dokopy.
- Poukladáme všetko na cesto.
- Zalejeme smotanovo-bryndzovou polevou. Posypeme nasekaným kôprom a dáme piecť na 185 °C cca 25-30 minút.