Podávali sme ju k hrubým lokšám.
Postup
-
1
Do hrnca si dáme variť fazuľu s bobkovým listom a koreninami. My sme ju varili v tlakovom hrnci, ale môže sa na noc namočiť. Kto chce, pridá si aj kožku zo slaniny, vraj sa fazuľa rýchlejšie uvarí.
-
2
Keď je fazuľa mäkká, rozhabarkujeme si smotanu, mlieko a hladkú múku. Vlejeme do fazule. Predtým pridáme štipku sódy bikarbóny, aby sa nám polievka nezrazila.
-
3
Na oleji alebo masle (my sme dalii aj aj) si opražíme cibuľu pokrájanú na kocky a pridáme mletú červenú papriku. Vlejeme do fazule.
-
4
Dochutíme paradajkovým pretlakom a cukrom. My sme nedali ani ocot ani citrónovú šťavu, na okyslenie slúži práve pretlak. Kto chce, ešte dosolí, dokorení, dovegetí a docukrí. Dobrú chuť!
@stefanus191 @bazulienka @duschko ďakujem za vysvetlenie, máte pravdu :)
@tinca u nás doma sa tiež nedáva pretlak, takto sa varí u manžela, každý ako je zvyknutý a ako mu chutí
Pokial ide o rascu, ta skôr uvolnuje v crevach zastavené plyny ale plynatost neodstranuje.