Podbitá fazuľa (fotorecept)
Autor receptu: lucylee
Podávali sme ju k hrubým lokšám.
Postup
- Do hrnca si dáme variť fazuľu s bobkovým listom a koreninami. My sme ju varili v tlakovom hrnci, ale môže sa na noc namočiť. Kto chce, pridá si aj kožku zo slaniny, vraj sa fazuľa rýchlejšie uvarí.
- Keď je fazuľa mäkká, rozhabarkujeme si smotanu, mlieko a hladkú múku. Vlejeme do fazule. Predtým pridáme štipku sódy bikarbóny, aby sa nám polievka nezrazila.
- Na oleji alebo masle (my sme dalii aj aj) si opražíme cibuľu pokrájanú na kocky a pridáme mletú červenú papriku. Vlejeme do fazule.
- Dochutíme paradajkovým pretlakom a cukrom. My sme nedali ani ocot ani citrónovú šťavu, na okyslenie slúži práve pretlak. Kto chce, ešte dosolí, dokorení, dovegetí a docukrí. Dobrú chuť!