Podbitá fazuľa (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

Podávali sme ju k hrubým lokšám.

Postup

  1. Do hrnca si dáme variť fazuľu s bobkovým listom a koreninami. My sme ju varili v tlakovom hrnci, ale môže sa na noc namočiť. Kto chce, pridá si aj kožku zo slaniny, vraj sa fazuľa rýchlejšie uvarí.
  2. Keď je fazuľa mäkká, rozhabarkujeme si smotanu, mlieko a hladkú múku. Vlejeme do fazule. Predtým pridáme štipku sódy bikarbóny, aby sa nám polievka nezrazila.
  3. Na oleji alebo masle (my sme dalii aj aj) si opražíme cibuľu pokrájanú na kocky a pridáme mletú červenú papriku. Vlejeme do fazule.
  4. Dochutíme paradajkovým pretlakom a cukrom. My sme nedali ani ocot ani citrónovú šťavu, na okyslenie slúži práve pretlak. Kto chce, ešte dosolí, dokorení, dovegetí a docukrí. Dobrú chuť!